Nieuwe heavy duty verreiker Merlo

Merlo heeft zijn productlijn voor zware verreikers uitgebreid met de P72.10PLUS-eenheid.

Met een maximaal laadvermogen van 15.800 pond, kan de giek met laag draaipunt 9.000 pond heffen tot een maximale hoogte van 31 voet, 3 inch en 4.500 pond aan met zijn maximale reikwijdte van 17 voet, 1 inch.

De P72.10PLUS wordt aangedreven door een 115 pk Perkins-motor met Eco Power Drive (EPD). Om de efficiëntie te maximaliseren, regelt en past de EPD automatisch het motortoerental, het debiet van de hydrostatische pomp en het hydrostatische motorverplaatsing aan op basis van de bedrijfsomstandigheden. EPD verlaagt het toerental en zorgt voor een vermindering van het brandstofverbruik tot 18 procent, aldus het bedrijf.

Een lastafhankelijke hydraulische pomp met stroomverdeler voorziet de P72.10PLUS van “hoge efficiëntie, uitstekende prestaties en soepele werking.” De verreiker heeft ook een hydrostatische transmissie, vierwielaandrijving, drie stuurmodi en een rijsnelheid tot 40 mph.

Het adaptieve stabiliteitscontrolesysteem (ASCS) van Merlo herkent de bedrijfsparameters van de machine in realtime. Dit omvat aanbouwdelen, laadgewicht en machinepositionering, volgens Merlo. “Afhankelijk van het gebruikte werktuig kan het systeem de reactie van de machine en de bewegingssnelheid variëren. Machineveiligheid omvat ook een automatisch parkeerrembeheersysteem. De machine remt automatisch af als de motor afslaat om onbedoelde bewegingen te voorkomen.”

Overig nieuws