Potain gaat MCT 135 bouwen in India

Manitowoc gaat de Potain MCT 135 flat-top torenkraan bouwen in zijn productiefaciliteit in Pune, India, naast de huidige productie in zijn fabriek in China.

Het bedrijf verwacht dat de lokale productie van het nieuwe model de populariteit in zowel India als de omliggende markten zal vergroten. De fabriek in Pune bouwt al de kleinere Potain MCT 85 flat top.

Naarmate de nieuwe kraan in productie gaat, zal het bedrijf de productie van de MC 125 zadelgiektorenkraan geleidelijk afbouwen. De MCT 135 is een sterkere kraan, die ook makkelijker te vervoeren en te monteren is dan de MC 125.

De MCT 135 werd gelanceerd in de Potain-fabriek in Zhangjiagang, China in 2021, de H6-versie kan tot zes ton hijsen op 19,3 meter als hij is uitgerust met zijn volledige jib van 60 meter, terwijl de H8-versie acht ton tot 15,3 meter kan tillen. Het gehele bovendeel van de kraan, met de 60 meter lange jib, kan in vijf containers worden vervoerd en in anderhalve dag op een goed voorbereide bouwplaats worden gemonteerd.

Prashant Suryawanshi, algemeen directeur van Manitowoc India, zei: “Klanten zijn onder de indruk van de prestaties van de nieuwe kraan, met name het hefvermogen over de lastcurve. Het levert ook snelheid, flexibiliteit en kan zelfs op de meest compacte projecten worden geplaatst. Met twee beschikbare modellen kunnen klanten het model kiezen dat bij hun behoeften past.”

Overig nieuws