Speedy meldt sterk 2021

Het Britse verhuurbedrijf Speedy heeft een omzetgroei van 16,3% gerapporteerd tot £ 381,7 miljoen in het jaar tot 31 maart 2022, met een winst vóór belastingen met 72% tot £ 30,1 miljoen. De resultaten zijn vergelijkbaar, exclusief de activiteiten in het Midden-Oosten die in maart vorig jaar aan ADNOC werden verkocht.

Het bedrijf zei dat zijn eindmarkten positief waren en dat het huidige boekjaar sterk was begonnen, met een omzetstijging van ongeveer 8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het voegde eraan toe dat het erin was geslaagd de huurprijzen op een grotere vloot te verhogen met een hogere bezettingsgraad.

Russell Down, Chief Executive, die met pensioen gaat als er een opvolger is gevonden, zei dat de prestaties van het bedrijf sterk waren; “We zijn doorgegaan met het verbeteren van onze strategische doelen door marktaandeel te veroveren, een eersteklas digitale klantervaring te ontwikkelen, prioriteit te geven aan onze mensen en voorop te lopen op het gebied van ESG. Deze prestatie getuigt van het harde werk en de toewijding van al mijn collega’s.

“We hebben FY2023 een bemoedigende start gemaakt met volumegroei en prijsstijgingen die de kostendruk meer dan compenseerden. Tegen een achtergrond van positieve eindmarkten en onze unieke toonaangevende service en ESG-klantproposities, blijft de raad van bestuur ervan overtuigd dat we aan zijn verwachtingen voor FY2023 zullen voldoen.”

Down zei dat de monitoring en rapportage van huurprijzen was verbeterd, “wat verbeterde marges en de mogelijkheid om meer dynamische prijsmodellen te implementeren zal vergemakkelijken.”

In de loop van het jaar heeft Speedy zijn samenwerking met de nationale doe-het-zelfketen B&Q geformaliseerd, met 36 in-store-locaties die nu actief zijn en een aanwezigheid op de website van B&Q.

De inkomsten uit diensten stegen met 13,7%, met een bijzonder sterke groei in de re-hire-business, die een recordjaar had. De joint venture in Kazachstan rapporteerde verhoogde activiteitsniveaus en het binnenhalen van contracten, waarbij een nieuw tijdelijk energiecontract de inkomsten en winst aanzienlijk verhoogde. Het aandeel van de winst van de JV steeg tot £ 3,2 miljoen van £ 1,2 miljoen in het voorgaande jaar.

Speedy meldde ook dat de geleidelijke afschaffing van laagbelaste ‘rode diesel’ – die al tientallen jaren in de bouwsector in het VK wordt gebruikt – had geleid tot een sterke groei van zijn brandstofbeheeractiviteiten en de verkoop van HVO-brandstof, die nu goed is voor 12,3% van de omzet, vergeleken met 1,3% in 2020/21.

Over toekomstige vooruitzichten, zei Down; “Hoewel de macro-economische omgeving onzeker is, zijn onze eindmarkten positief met een aanzienlijke groei voorspeld in grote infrastructuur- en energieprojecten, waaronder HS2 en nucleair.

“Onze spooractiviteiten zijn blijven groeien door marktaandeel te winnen van nieuwe en bestaande klanten op HS2, CP6 en meer. In de woningbouwmarkt zagen we in het jaar opnieuw een sterke vraag en groei.”

Overig nieuws