Mi-Jack neemt Yardeye in Duitsland over

De in de VS gevestigde Rubber Tired Gantry (RTG) kraan- en havenbehandelingsapparatuurfabrikant Mi-Jack Products heeft de Duitse aanvaringsvermijding en werkzonebeschermingsspecialist Yardeye overgenomen.

De aankondiging van het bedrijf luidt: “Yardeye’s op RFID en GNSS gebaseerde apparatuur, het realtime lokalisatiesysteem voor personeel en het botsingsvermijdingssysteem passen naadloos in het Mi-Star-technologieplatform van Mi-Jack, dat alles biedt, van differentiële GPS-geautomatiseerde besturing en GPS-inventarisbeheer tot operaties weergave en gecentraliseerd wagenparkbeheer.”

“Het combineren van de bekwame en ervaren technologiegroepen van beide bedrijven in één zal voortdurende innovatie en uitmuntendheid voor automatisering, het vermijden van botsingen en bescherming van werkzones in havens en intermodale terminals mogelijk maken.”
Aaron Newton, Vice President of Sales voegde toe: “Door deze twee vergelijkbare maar unieke technologieplatforms samen te brengen, zullen de haven- en intermodale industrieën nu een end-to-end automatiseringsoplossing hebben, geleid door een bedrijf dat geworteld is in de containerbehandeling bedrijf al meer dan 65 jaar.”

Simon Fiera Vice President of Technology zei: “We zien Yardeye als een belangrijk onderdeel van de integratie in een agnostische kraanproductiebasis met het oog op automatisering en bescherming van werkzones. We kijken uit naar de innovaties en efficiëntieverbeteringen die het gevolg zullen zijn van het combineren van de vaardigheden en ervaringen van zowel de Europese als de Noord-Amerikaanse technologieteams.”

Yardeye-directeur Stephan Trauth voegde toe: “We zijn erg trots om lid te worden van de Mi-Jack-groep. De knowhow van beide bedrijven zal meer geavanceerde mogelijkheden en synergieën opleveren. Samen zullen we een automatiseringsportfolio bieden dat nieuwe normen stelt in de railcontainerindustrie. Het netwerk van Mi-Jack op de Noord-Amerikaanse markt en vooral hun competentie zullen meer waarde en innovatieve ideeën voor onze klanten toevoegen. We kijken uit naar dit nieuwe hoofdstuk!”

Overig nieuws