Nordic Crane neemt het Kran-Kompagniet over

(L-R) Pål en Harald Kynningsrud, en Morten Heli-Hansen van Nordic Crane met Mikkel Eriksen, Casper Petersen en Morten Eriksen van Kran-Kompagniet

Nordic Crane heeft een meerderheidsbelang van 70 procent verworven in het Deense kraanbedrijf Kran-Kompagniet van Morten en Mikkel Eriksen en CEO Casper Petersen.

De deal, die vorige week werd gesloten, voegt Denemarken toe aan de dagelijkse kraandekking van Nordic Crane, samen met Noorwegen en Zweden. Het bedrijf heeft een vloot van 350 mobiele kranen en maakt deel uit van de Kynningsrud-groep, die is gevestigd in Halden, Noorwegen. Haar activiteiten omvatten onroerend goed, bouw en woningbouw in Noorwegen en Zweden, evenals kraanverhuur.

De Eriksens lanceerden in 2011 samen met Petersen Kran-Kompagniet met het plan om marktleider te worden. In de toekomst zal het bedrijf worden omgedoopt tot Nordic Crane en verder worden geleid door Casper Petersen, terwijl Morten en Mikkel verantwoordelijk zullen zijn voor het runnen van de twee depots – Kvistgård ten noorden van Kopenhagen op Zeeland en Hasselager/Aarhus op Jutland.

Over de verhuizing gesproken, zei Morten Eriksen: “We hebben 10 zeer goede jaren gehad met groot succes, maar om deel te nemen aan grotere projecten hebben we meer volume nodig. We kijken uit naar deze samenwerking met Nordic Crane, die ons de kans geeft om ons verder te ontwikkelen en het voor ons mogelijk maakt om een ​​groter aandeel van de Deense markt te hebben.”

Morten Heli-Hansen van Nordic Crane voegt toe: “Kran-Kompagniet is een solide bedrijf dat goed ingeburgerd is in Denemarken. We waren al lang op zoek naar een partner in Denemarken en vonden een goede match in Kran-Kompagniet. We zijn enthousiast over dit Deense avontuur dat voor ons ligt.”

Pål Kynningsrud, chief executive van Kynningsrud Group, eigenaar van Nordic Crane, zei: “Deze overeenkomst markeert een mijlpaal, aangezien Nordic Crane nu in heel Scandinavië is vertegenwoordigd.”

Nordic Crane heeft een vloot van ongeveer 350 All Terrain- en autolaadkranen en maakt deel uit van de familie Kynningsrud-groep. Het bedrijf, gevestigd in Halden, Noorwegen, werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Bjarne Kynningsrud en kocht de eerste kraan in 1967. Bjarne stierf plotseling in 1970, sindsdien wordt het bedrijf geleid door zijn oudste zoon Harald. Die nu actief is in de belangrijkste gebieden van kraanverhuur, vastgoedontwikkeling, constructie en woningbouw in Noorwegen en Zweden.

Kran-Kompagniet opereert vanuit twee locaties: Kvistgård pal ten noorden van Kopenhagen op Seeland en Hasselager aan de zuidwestkant van Aarhus op Jutland. De vloot van Liebherr omvat ongeveer 10 All Terrains, variërend van een vijfassige 130 tonner tot een achtassige 450 ton LTM 1450-8.1. Het beschikt ook over een vloot van vijf of zes grote autolaadkranen, enkele vakwerkrupsen en pick & carry-kranen.

Overig nieuws