Piet Kraaijeveld COO Mycrane

Virtuele kraanverhuurmakelaar Mycrane heeft Piet Kraaijeveld aangesteld als chief operating officer.

Gevestigd in Dubai, zal zijn rol zijn om de Mycrane-activiteiten over de hele wereld uit te breiden, met name het overtuigen van grote aannemers om zich als klant te registreren op de Mycrane-website.

Geboren in Nederland komt Kraaijeveld in dienst na twee jaar gewerkt te hebben bij Ritchie Bros als strategisch accountmanager. Hij begon zijn carrière in 1989 als planner bij GE-General Electric en stapte in 2001 over naar een vergelijkbare functie bij het Nederlandse heavylift- en transportbedrijf Mammoet. Vier jaar later werd hij overgeplaatst naar Canada als operations manager bij het bedrijf Fort McMurray. Tijdens zijn bijna 13 jaar bij Mammoet Canada – zowel in Fort McMurray als in Edmonton – kreeg hij steeds hogere functies, met als hoogtepunt de verkoopdirecteur voor zwaar hijswerk en transport in Edmonton. In 2018 werd hij overgeplaatst naar Mammoet’s Middle East-operatie in Dubai als salesmanager voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Medio 2020 verliet hij het bedrijf voor Ritchie Bros.

Het Mycrane-concept is dat aannemers hun hijsvereisten op de website van het bedrijf plaatsen, zodat geregistreerde kraanverhuurbedrijven kunnen reageren met een aanbieding, zodat dergelijke aannemers kunnen ‘shoppen’ zonder meerdere leveranciers te hoeven benaderen.
De meeste Mycrane-alumni zijn voormalige Mammoet-medewerkers, die in 2019 zelf de markt voor dit soort diensten hebben getest. In de afgelopen 12 maanden heeft Mycrane franchisenemers aangesteld in Singapore, het VK & Ierland, Qatar en personeel in Rusland.

Mycrane-oprichter Andrei Geikalo zei: “Piet is een bewezen leider met diepe ervaring in onze sector en het is een genoegen om hem bij Mycrane te hebben in deze cruciale rol. Ik twijfel er niet aan dat Piets uitgebreide internationale connecties en ondernemersgeest een grote aanwinst zullen zijn voor Mycrane terwijl we onze service blijven uitrollen in meer mondiale markten.”

Kraaijeveld voegde toe: “Dit is een spannende stap voor mij omdat Mycrane de broodnodige verandering in de bouwsector biedt. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en klanten te helpen tijd en geld te besparen op het inkoopproces van kranen.”

Overig nieuws