Dingli vestigt verzendrecord

Op 24 juni vestigde de Chinese fabrikant van hoogwerkers Dingli een nieuw record voor het aantal eenheden dat op een enkele dag werd verzonden, met 451 eenheden die de fabrieken verlieten in 56 containers.

Het vorige record van het bedrijf werd gevestigd in maart 2021 toen het 427 op één dag verscheepte. Een groot verschil, in vergelijking met het eerdere record – 15 maanden eerder – was dat meer dan 90 procent van de op 24 juni verzonden eenheden op batterijen werkt. Bovendien behoorden meer dan 50 volledig elektrische hoogwerkers tot de 451 eenheden, evenals een groot aantal zware elektrische schaarhoogwerkers voor ruw terrein, met werkhoogten tot 32 meter.

De bestemmingen voor de zendingen waren de Verenigde Staten, het VK, Nederland, Italië, Zuid-Korea en India. Het bedrijf zei dat zijn orderboeken sterk blijven, wat suggereert dat de recordverzendingsniveaus zullen aanhouden, met een kans dat een nieuw record kan worden gevestigd voordat het jaar om is.

Overig nieuws