Manitou Duitsland opent nieuwe vestiging

Manitou’s Duitse dochteronderneming – Manitou Deutschland – heeft de verhuizing naar haar gloednieuwe pand in Friedrichsdorf, aan de noordkant van Frankfurt, voltooid en gevierd met een open dag.

Manitou richtte zijn Duitse bedrijf op in 1996, in de stad Ober-Mörlen aan dezelfde A5 als het nieuwe pand, maar verder naar het noorden. De verhuizing naar de grotere speciaal gebouwde faciliteit maakt deel uit van de strategie van de fabrikant om zijn activiteiten op de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse markt te intensiveren om zijn marktaandeel te vergroten. Manitou Deutschland heeft ongeveer 50 medewerkers in dienst om een ​​netwerk van 75 dealers in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk te ondersteunen en te beheren, met functies als verkoopadministratie, marketing, training, service en reserveonderdelen.

Het bedrijf begon in april met de overdracht naar de nieuwe locatie van ongeveer 5.000 vierkante meter. De gebouwen omvatten twee opleidingsruimten, een hal van 500 vierkante meter voor het opleiden van servicemonteurs/technici en 900 vierkante meter kantoorruimte. Meer dan 100 mensen woonden de officiële opening bij, waaronder dealers, leveranciers en medewerkers.

Manitou Deutschland’s directeur Peter Wildemann zei: “De gemakkelijke bereikbaarheid via de snelweg A5 en de nabijheid van de luchthaven van Frankfurt waren een belangrijk pluspunt bij de keuze voor Friedrichsdorf. Deze nieuwe locatie stelt ons in staat om onze medewerkers en klanten in optimale omstandigheden te verwelkomen, met grote ruimtes, en stelt ons in staat om een ​​hoog serviceniveau aan ons netwerk te blijven bieden.”

Overig nieuws