Nieuw initiatief gebruikte uitrusting Haulotte

Haulotte heeft een nieuw initiatief voor gebruikte apparatuur gelanceerd – ‘Restart by Haulotte’, dat alles omvat, van garanties voor gebruikte machines tot de herbouw en renovatie van Haulotte-hoogwerkers.

Om dit mogelijk te maken heeft het bedrijf zijn fabriek in L’Horme (Frankrijk) omgebouwd tot een ‘reconditioneringscentrum’ van 3.000 vierkante meter voor gebruikte hoogwerkers. Het Restart-programma biedt drie niveaus van revisiepakketten om aan verschillende eisen en budgetten te voldoen, waarbij elke machine wordt geleverd met een officieel certificaat dat het werk garandeert en voldoet aan de geldende voorschriften op het moment van fabricage of deze overtreft.

Het Verified programma

Voor machines van 15 jaar of jonger. Onder dit basisprogramma worden hoogwerkers grondig geïnspecteerd, alle verplichte terugroepacties uitgevoerd en alle machinefuncties, inclusief die met betrekking tot veiligheid, gecontroleerd en in overeenstemming gebracht. Als de machines zijn geverfd en bestickerd in de bedrijfskleuren van de vorige eigenaren, zijn ze ‘gedepersonaliseerd’.

Het Certified programma

Dit is voor hoogwerkers tot 10 jaar oud en omvat alles in het Verified-programma, plus alle veiligheidsgerelateerde onderdelen of componenten worden vervangen door nieuwe, originele Haulotte-onderdelen, terwijl componenten die bijna defect lijken te zijn, worden gerepareerd of vervangen. Gedeeltelijke cosmetische aanpassingen worden uitgevoerd om de machine een facelift te geven. Gecertificeerde units worden geleverd met drie maanden garantie.

Certified +

Hoogwerkers tot zes jaar oud hebben het meest intensieve programma, dat alle functies van de Verified- en Certified-programma’s omvat, maar units zijn ook uitgerust met een gloednieuwe set batterijen, een professionele overspuiting in de spuitcabine met garantie voor zes maanden.

Haulotte’s tweedehandsmanager Ludovic Jankov zei: “Ons aanbod bevindt zich tussen de traditionele gebruikte markt, waar hoogwerkers zonder garantie worden verkocht, en de markt voor nieuwe apparatuur. Dit nieuwe model stelt ons in staat om gereviseerde apparatuur van hoge kwaliteit aan te bieden, onmiddellijk beschikbaar tegen een redelijke prijs. Tegelijkertijd helpt het ons om onze impact op het milieu te verminderen.”

Overig nieuws