Winstdaling bij Genie

Logo Genie Terex

Terex / Genie rapporteerde hogere inkomsten maar lagere marges in de resultaten over het tweede kwartaal en het halfjaar.

De totale omzet in de eerste helft van het jaar was $ 7,2 procent hoger dan in dezelfde periode in 2021 tot $ 1,15 miljard, met een orderintake van $ 1,67 miljard, ongeveer hetzelfde als vorig jaar. De bedrijfswinst zakte echter van $ 91,8 miljoen naar $ 78,7 miljoen, een daling van meer dan 14 procent. De orderportefeuille/orderboek bedroeg eind juni $ 2,33 miljard, ongeveer een jaar aan omzet en meer dan 60 procent meer dan het jaar ervoor. Het bedrijf handhaaft zijn omzetprognose voor het hele jaar van $ 2,3 tot $ 2,4 miljard met een operationele marge van 7,8 tot 8,5 procent.

De inkomsten in het tweede kwartaal waren marginaal hoger op $ 598 miljoen, hoewel als valutaschommelingen buiten de vergelijking worden gehouden, ze met vier procent zijn verbeterd. De orderontvangst in het kwartaal daalde aanzienlijk van $ 747 miljoen naar $ 558 miljoen, een daling van meer dan 25 procent, mogelijk als gevolg van de aanzienlijke achterstand en recordboekingen in het eerste kwartaal. De marges daalden van 11 tot 7,7 procent, waardoor de bedrijfswinst voor de periode met 29 procent daalde.

Terex als geheel, waartoe ook de divisie Material Processing behoort, waarvan de activiteiten op het gebied van kranen voor ruw terrein en torenkranen deel uitmaken, zag de omzet met meer dan negen procent stijgen tot $ 2,08 miljard, terwijl de winst vóór belastingen met bijna 15 procent verbeterde tot $ 153,4 miljoen . De nettoschuld steeg met 41 procent tot $ 575 miljoen.

Chief executive John Garrison zei: “We zijn blij met onze solide financiële prestaties in het kwartaal als gevolg van de voortdurende uitvoering van onze strategie en de niet-aflatende focus op het leveren voor onze klanten en dealers. het kwartaal met een achterstand van $ 3,5 miljard, een stijging van 51 procent jaar op jaar, wat de aanhoudende sterke vraag van onze klanten benadrukt.”

“We zijn trots op onze uitvoering dit kwartaal te midden van wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en aanzienlijke inflatiedruk. Als gevolg van de sterke prestaties in de eerste helft van het jaar verhogen we onze vooruitzichten voor de winst per aandeel voor het hele jaar van $ 3,80 tot $ 4,20. We blijven gefocust op uitvoering van ons meerjarige groeiplan en blijven investeren in nieuwe technologieën en producten. We waren de eersten in de branche die een volledig elektrische bakwagen introduceerden, ter ondersteuning van agressieve duurzaamheidsdoelstellingen bij elektriciteitsbedrijven. We namen ProAll over, waarmee we ons aanbod aan concrete producten uitbreidden, en hebben geïnvesteerd in Acculon Energy, het versnellen en verder ontwikkelen van de batterijtechnologie en het aanbod van elektrificatie van Genie. Onze toonaangevende en innovatieve nieuwe producten, een gestage orderportefeuille, erkende merken en een sterke balans positioneren ons goed om de macro-uitdagingen op korte termijn het hoofd te bieden en waarde op de lange termijn te leveren.”

Overig nieuws