Loxam breidt uit in Noord-Frankrijk

Loxam logo

De Loxam Group heeft de Noord-Franse zusterverhuurbedrijven Sofranel en Société Cominoise de Location (SCL) overgenomen van de huidige eigenaren.

Loxam zei dat de verhuizing zijn positie in Noord-Frankrijk versterkt. De voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Sofranel en SCL exploiteren twee vestigingen in het hart van het grootstedelijk gebied van de stad Lille en hebben ongeveer 70 medewerkers.

De overname van de verhuurbedrijven Sofranel en Société Cominoise de Location door Loxam Group zal haar positie op de verhuurmarkt in het noorden van Frankrijk versterken.

Sofranel en SCL, respectievelijk opgericht in 1977 en 2000, worden beschreven als “grote spelers” in de verhuur van uitrustingen in de regio Hauts-de-France. De bedrijven zijn gespecialiseerd in apparatuur voor openbare werken en hebben recentelijk ook modulaire ruimtes, energieopwekking, landschapsarchitectuur en verhuur van apparatuur bij operators toegevoegd.

Olivier Grisez, Managing Director van Loxam Rental France, zei: “We zijn erg verheugd om Sofranel en SCL te verwelkomen in de Loxam Group. De geografische voetafdruk, de vaardigheden van de teams en de kwaliteit van de verhuurvloot van beide bedrijven sluiten heel goed aan bij onze activiteiten.”

Gérard Déprez, voorzitter van Loxam, zei; “De overname van Sofranel en SCL toont de toewijding van Loxam om zijn leidende positie op zijn thuismarkt verder te versterken, zijn klanten te bedienen via een dicht en uniek netwerk van vestigingen en zijn dienstenaanbod uit te breiden door de integratie van nieuwe vaardigheden.”

In een verklaring van de familie Beyens staat dat de transactie “onze teams in staat stelt zich aan te sluiten bij een internationale groep met een ondernemers-DNA. De erkenning van onze knowhow en van onze specifieke kenmerken is een grote voldoening voor de familie.”

Loxam heeft de afgelopen maanden een aantal acquisities gedaan, waaronder strategische deals in Spanje.

Overig nieuws