Nieuwe Bobcat-dealer voor Noord-Zweden

De Bobcat-distributeur voor Zweden, Bobcat Sverige, heeft het nieuw gevormde bedrijf Nordkust Maskin aangesteld om de verkoop en service van Bobcat-apparatuur, waaronder verreikers, in het noorden van het land af te handelen. Het gebied omvat het hele gebied van Umeå aan de oostkust tot Kiruna in het verre noorden.

Nordkust Maskin werd eerder deze maand opgericht door Johan Gustafsson, veteraan in de bovenloopkranen en mijnbouw, na anderhalf jaar algemeen directeur van de mijnbouwdivisie van Caterpillar-dealer Zeppelin Sverige. Gustafsson begon zijn carrière in 1997 als elektrotechnisch technicus bij Konecranes en vervolgens bij Luleå Hamn, en verhuisde in 2006 naar Vattenfall als hoofd hijsdiensten. In 2011 startte hij Cranex voor de verkoop en het onderhoud van bovenloopkranen en industriële kranen, en bouwde het in op drie locaties 28 werknemersbedrijf voordat hij in 2020 aan Midroc verkoopt. Hij zal deze week zijn nieuwe onderneming en samenwerking met Bobcat aftrappen vanaf een stand op de Load Up North Fair in Boden.

Bobcat Sverige CEO Johan Bursell zei: “We zijn verheugd om onze nieuwe samenwerking met Nordkust Maskin aan te kondigen om Bobcat in de regio’s Norrbotten en Västerbotten in Noord-Zweden te vertegenwoordigen. Door de nieuwe samenwerking zullen we de aanwezigheid van Bobcat in het gebied versterken en kunnen we nog betere service en ondersteuning bieden aan huidige en toekomstige klanten. We hebben er alle vertrouwen in dat Nordkust Maskin de ideale partner voor ons is op dit gebied, en samen zullen we dezelfde unieke Bobcat-ervaring blijven bieden die klanten in Zweden gewend zijn. “

Nordkust Maskin-eigenaar Johan Gustafsson voegde toe: “We zijn erg trots om het volledige assortiment Bobcat-producten aan te bieden, waaronder lichte verdichting, schrankladers en compacte rupsladers, compacte wielladers, kleine knikladers, minigraafmachines, verreikers met star frame en roterende verreikers tot 40 m. In onze vestigingen aan Betongvägen 42 in Luleå houden we een voorraad nieuwe machines, aanbouwdelen en reserveonderdelen voor klanten aan. Hiermee hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling in Noord-Zweden en lokale bedrijven te kunnen bieden producten en oplossingen van topkwaliteit met uitstekende service.”

Overig nieuws