Rhinox benoemt dealer VK

De Nederlandse fabrikant van rupshoogwerkers Rhinox heeft Bradleys Group aangesteld als dealer in het VK.

Bradleys is in de eerste plaats een ontwerp- en fabricagebedrijf op maat met wortels in de agrarische markt. En vorderde in staalconstructies en constructiewerk. Als zodanig heeft het een vloot van materieel, waaronder hoogwerkers, verreikers en autolaadkranen. De vloot omvat ten minste één Hitachi HX99B rupstelescoophoogwerker, die de Rhinox RX12CS wil vervangen. Bradleys, gevestigd in Wigan in Lancashire, is ook dealer van Prinroth-rupsvoertuigen.

De 35ft Rhinox RX12CS rupstelescoophoogwerker werd afgelopen september tentoongesteld op Vertikal Days en biedt een werkhoogte van 12,6 meter en een reikwijdte van 8,4 meter met een onbeperkt platformcapaciteit van 330 kg en 360 graden continu zwenken. Met een gewicht van 5.500 kg heeft hij een totale transportbreedte van twee meter en een totale lengte van iets minder dan zes meter. Het vermogen komt van een Stage V Kubota-diesel, met rijsnelheden van 1,1 tot 2,8 km/u.

Overig nieuws