Dino introduceert telematicasysteem

De Finse hoogwerkerfabrikant Dinolift heeft een nieuw telematicasysteem voor zijn machines gelanceerd, gebaseerd op Trackunit-hardware en -software en genaamd ‘MyDINO’.

Beschikbaar op een app voor mobiele telefoons of een ander apparaat, naast de desktopversie is het systeem ontworpen voor de eindgebruiker of operator van het eindgebruikersplatform, als eigenaar voor het gebruikelijke wagenparkbeheer en technische toepassingen.

De MyDINO doet alle gebruikelijke dingen, zoals de locatie van het spoor, het instellen van geofencing terwijl de overdrachten tussen verhuur worden bewaakt, prestatiegegevens, het oplossen van problemen en waarschuwingen voor foutcodes. Maar biedt ook aanvullende planningstaken voor preventief onderhoud, monitort overbelasting, stempelinstellingen en schat zelfs de CO2-uitstoot via motortoerental en gebruik. Het kan ook waarschuwen als een herkalibratie nodig is.

Het nieuwe systeem is nu beschikbaar op alle nieuwe Dino-hoogwerkers en zal vanaf het nieuwe jaar standaard op alle leveringen zijn. Het zal ook mogelijk zijn om de meeste oudere Dino-modellen achteraf aan te passen.

Projectmanager Jouni Ylitalo zei: “Het MyDINO-platform is een enorme mogelijkheid voor Dinolift om de relatie met onze klanten te verdiepen en iedereen beter te ondersteunen gedurende de levensduur van de lift”,

Voor meer informatie over het nieuwe systeem introduceert commercieel manager Teemu Ristelä het nieuwe programma in de volgende video:

Overig nieuws