Zwaar half jaar voor Haulotte

Logo Haulotte

Haulotte heeft zijn halfjaarresultaten gepubliceerd, met een sterke omzetgroei terwijl de winst bijna verdwenen is.

De totale omzet voor de zes maanden tot eind juli verbeterde met 19 procent tot € 289,1 miljoen, dit is als volgt samengesteld:
Verkoop van apparatuur: € 247,9 miljoen +19%
Onderdelen & Services € 30,3 miljoen +15%
Huur €10,9 miljoen +36%

De orderontvangst blijft goed en het orderboek bevindt zich op recordniveaus. De Europese omzet steeg met acht procent, terwijl de regio Azië-Pacific met 53 procent steeg, voornamelijk gedreven door Australië, terwijl de omzet in China stabiel bleef. De verkoop in Noord-Amerika blijft groeien, met een stijging van zeven procent dankzij een stijging van 35 procent in de verkoop van steigers van Bil-Jax, gedeeltelijk gecompenseerd door een daling van de inkomsten uit hoogwerkers met drie procent, tekorten aan componenten, waardoor het orderboek sterk is gestegen. De verkoop in Zuid-Amerika verbeterde met 25 procent dankzij Brazilië.

De winst voor belastingen daalde met meer dan 70 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar tot € 2,45 miljoen, deels door een aanzienlijk kleinere wisselkoerswinst dit jaar, evenals hogere rentekosten en andere kosten, zowel algemene verkoop- en administratiekosten als hogere R&D-uitgaven.

De nettoschuld nam met 35 procent toe tot € 189,8 miljoen, grotendeels als gevolg van hogere voorraadniveaus als gevolg van aanhoudende problemen met de toeleveringsketen.

Overig nieuws