Genie introduceert ‘Lift Guard’-alarm

Genie heeft een nieuw ‘Lift Guard’-alarm gelanceerd dat wereldwijd als optie beschikbaar zal zijn op Genie-apparatuur.

Het apparaat biedt een alternatief voor een traditioneel toonalarm, waardoor de geluidsemissie met ongeveer 45 procent wordt verminderd. Voor alle andere alarmsituaties, zoals kantel- en overbelastingswaarschuwingen, blijft het normale toonalarm behouden.

De witte ruis-alarmoptie is nu beschikbaar op plaatschaarhoogwerkers, Runabout zelfrijdende masthoogwerkers en AWP-duwmasten, evenals verreikers met ANSI-specificatie. Het zal in het eerste kwartaal van volgend jaar beschikbaar zijn op hoogwerkers en schaarhoogwerkers voor ruw terrein jaar. Voor veel bestaande modellen zullen ook retrofit-kits beschikbaar zijn.

Het nieuwe alarm werkt op exact dezelfde manier als het standaard alarm dat afgaat wanneer de hoogwerker rijdt, omhoog of omlaag gaat. Echter, in plaats van het gebruikelijke piepgeluid te maken, maakt het witte ruisalarm meer een “suizend geluid”, een geluid dat prettig is voor het oor, vooral voor degenen die zich dicht bij de machine bevinden, maar nog steeds een onderscheidende waarschuwing geeft, maar het verdwijnt sneller dan een toonalarm voor degenen die verder weg zijn.

Productmanager Bryan Williams zei: “Op drukke werkterreinen kan personeel ongevoelig worden voor concurrerende waarschuwingsalarmen die afkomstig zijn van een verscheidenheid aan apparatuur. Omdat de White Noise Alarm echter een richtinggevend en niet doordringend geluid maakt, is het duidelijker waar het geluid vandaan komt. Als gevolg hiervan is het alleen hoorbaar voor mensen die zich in de buurt van de apparatuur bevinden en dient het als een onmiddellijke herinnering om op te letten.”

Overig nieuws