IPAF ongeval rapportage dashboard update

Het IPAF-portaal voor ongevallenrapportage biedt nu toegang tot verbeterde dashboardfuncties waarmee gebruikers hun eigen veiligheidsstatistieken kunnen volgen ten opzichte van de bredere industrie.

De update volgde op uitgebreid werk om de gebruikersinterface van de portal te verbeteren. Brian Parker, IPAF Head of Safety & Technical, merkte op: “Tot nu toe bood IPAF een beperkte interface voor het bekijken van rapporten via het portaal, waarbij ingelogde gebruikers alleen grafieken konden bekijken waarin de incidenten die door het bedrijf werden gemeld als percentage van het totaal , waardoor ruwe benchmarking tegen algemene trends in de sector mogelijk was.

“Na uitgebreid ontwikkelingswerk zijn we echter verheugd aan te kondigen dat degenen die de dashboards voor incidentrapportage gebruiken nu meerdere filters kunnen toepassen die een momentopname geven van de incidenten van aangesloten bedrijven die zijn ingevoerd voor alle database-items, die natuurlijk volledig geanonimiseerd zijn, zodat geen enkel bedrijf of persoon kan worden geïdentificeerd.”

Vallen van de hoogwerker, elektrocutie en kantelen van het platform zijn de meest voorkomende incidenten die de afgelopen tien jaar hebben geleid tot ernstige verwondingen en doden, volgens het laatste Global Safety Report, dat analyses bevat van geanonimiseerde gegevens die via het portaal zijn verzameld.

“IPAF’s ongevallenrapportage bestaat al tien jaar; momenteel ontvangen we ongeveer 600 rapporten per jaar uit meer dan 40 landen over de hele wereld – een sprong voorwaarts ten opzichte van waar we in de begindagen waren, “zei Parker. “Door een snelle en eenvoudige manier aan te bieden voor aangesloten bedrijven om hun eigen database-uitlezingen aan te passen, hopen we dat dit zal helpen om die activiteiten veiliger te maken, en iets terug te geven aan onze leden in de verhuursector die supporters zijn geweest van IPAF’s ongevallenrapportage sinds de eerste dag.”

Peter Douglas, CEO & Managing Director van IPAF, voegde toe: “We gebruiken de incidentendatabase om al het werk dat we doen bij IPAF te informeren – inclusief het updaten van onze wereldwijd erkende training en het vormen van de basis van onze wereldwijde veiligheidscampagnes gericht op het verminderen van vallen van de hoogwerker.

“De nieuwste trends laten zien dat we onszelf als industrie moeten uitdagen: kunnen we meer doen om deze aantallen te verminderen? We hopen dat belanghebbenden op het gebied van aangedreven toegang over de hele wereld het jaarlijkse IPAF Global Safety Report (www.ipaf.org/accident) lezen, dat nu beschikbaar is in alle kerntalen van IPAF, om de belangrijkste trends te begrijpen en hun eigen veiligheidsacties te benchmarken.

“We hebben meer data nodig uit alle sectoren van de industrie, uit zoveel mogelijk landen; vooral via eenvoudige incidentrapportage ter plaatse via de ePAL-app. We hopen dat dit mensen in staat stelt ongevallen en bijna-ongevallen te melden, die maar al te vaak ondergerapporteerd worden.”

Mark Keily, QHSE-directeur bij Sunbelt Rentals UK en voorzitter van IPAF’s International Safety Committee (ISC), dat helpt bij het verifiëren en analyseren van de geanonimiseerde gegevens, concludeerde: “Deze nieuwe op maat gemaakte incidentdashboards samen met het IPAF Global Safety Report stellen belanghebbenden in de industrie in staat om hun eigen werkmethoden te toetsen om ervoor te zorgen dat ze over robuuste veiligheidssystemen en adequate risicobeheersingsmaatregelen beschikken. Het zijn handige tools voor IPAF-leden.”

Overig nieuws