Dingli kondigt D-serie aan

Dingli heeft een nieuwe reeks lichtere telescoophoogwerkers uit de D-serie gelanceerd, gebaseerd op het modulaire telescoophoogwerkerconcept met laag zwaartepunt.

De nieuwe serie omvat zeven basismodellen – vier knikarmhoogwerkers – 46ft, 53ft, 59ft en 66ft – met werkhoogten van 16, 18, 20 en 22 meter. Plus drie telescopische – 46ft, 53ft en 59ft – met werkhoogten van 16, 18 en 20 meter. Alle zeven zijn verkrijgbaar met drie vermogensopties: volledig elektrisch, hybride of diesel, dus 21 verschillende varianten.

Alle 21 versies zijn gebaseerd op hetzelfde platform en delen 90 procent van de hoofdcomponenten en meer dan 95 procent van de structurele onderdelen, wat het onderhoud, het gebruik van onderdelen en training vereenvoudigt.

De dieselaangedreven versies hebben allemaal kleinere motoren, met een lager stroomverbruik en lagere emissie. De hybride is in wezen een elektrisch model met een kleine ‘range extender’-generator die krachtig genoeg is om de batterijen minstens zo snel op te laden als het maximale stroomverbruik.

De modellen beschikken ook over vierwielaandrijving van het astype, terwijl alle componenten zich aan beide zijden van het chassis bevinden, wat routineonderhoud en reparaties vereenvoudigt. Alle modellen zijn eenvoudig te vervoeren per container met een totale breedte van 2,33 meter. Alle 21 hebben jibs met 132 graden articulatie en een platformcapaciteit van 250 kg.

Overig nieuws