Een van de eerste 80ft TraX voor Duitsland

(Sven-Meyland Nielsen van BSI (L) met Uwe Wiedemeier van Genie)

Het Duitse verkoop- en verhuurbedrijf BSI heeft een van de eerste 80ft Genie S-80 J TraX rupshoogwerkers in ontvangst genomen die in het land aankomt.

De S-80 J TraX is de enige hoogwerker met vier rupsbanden van deze hoogte, aangezien de capaciteit van de onafhankelijke rupsen het gewicht van de typische 80ft hoogwerker niet aankan. Maar toen Genie de nieuwe S-80-J met een lager gewicht onthulde op Conexpo in maart 2020, werd het mogelijk.

De S-80 J TraX heeft een korte stijgbuis, een driedelige telescopische giek met daarboven een scharnierende giek van 1,8 meter voor een werkhoogte van 26,5 meter, een reikwijdte tot 16,8 meter en een onbeperkt platformvermogen van 300 kg. Het totale gewicht van de Trax-machine is iets meer dan 13 ton.

BSI-directeur Sven-Meyland Nielsen zei: “We hebben gekozen voor de innovatieve S-80 J TraX omdat de 26.51 werkhoogte in combinatie met de rupsaandrijving ontbrak in ons assortiment. Deze combinatie van werkhoogte en rupsaandrijving wordt alleen aangeboden door Genie, waardoor het een unieke en ideale aanvulling is op elke verhuurvloot.”

“De S-80 J TraX is ideaal voor toepassingen in de staal- en houtbouw, bosbouw en het hele jaar door op een ruwe ondergrond. In feite is de eerste taak van de bosbouw in het Noord-Duitse Harzgebergte, het plukken van dennenappels die nodig zijn voor hun zaden. Goede offroad-mobiliteit en het TraX-systeem maken de S-80 J TraX de ideale machine voor de klus van vijf maanden, die alleen tijdens de wintermaanden kan worden gedaan.”

“Juist deze veelzijdigheid – het vermogen om ook in de winter op elk terrein te werken – garandeert een goede bezettingsgraad. Voor deze speciale toepassingen is er veel vraag naar deze unieke machine en daardoor uitstekende huurtarieven.”

Overig nieuws