Hogere marges voor Genie

Terex en Genie AWP hebben hun resultaten over het derde kwartaal gepubliceerd, waaruit blijkt dat de bedrijfswinst sneller stijgt dan de omzet.

De omzet over de negen maanden tot eind september bedroeg $ 1,81 miljard, een stijging van 10,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Terex zei dat de verkoop van Terex Utilities bijzonder sterk was, terwijl de verkopen van Genie over het algemeen hogere groeiniveaus laten zien bij constante wisselkoersen.

Het bedrijfsresultaat verbeterde met 12 procent tot $ 142,2 miljoen, dankzij hogere prijzen en strakke kostenbeheersing. Het bedrijf zei: “De stijging was voornamelijk te wijten aan prijsrealisatie die nodig is om de stijgende kosten en een hogere vraag als gevolg van vlootvervanging en eindmarktgroei voor hoogwerkers te verminderen.”

De omzet in het derde kwartaal steeg met 16 procent tot $ 662,6 miljoen, terwijl de bedrijfswinst met 82 procent steeg tot $ 63,5 miljoen. Als gevolg van de sterke verbetering en een sterk orderboek heeft het bedrijf zijn prognoses voor het hele jaar opgeschoven naar de bovengrens van zijn oorspronkelijke schattingen van $ 2,4 miljard.

Het orderboek/orderboek bedroeg eind september $ 2,72 miljard, vergeleken met 1,89 miljard op hetzelfde punt vorig jaar.

Year-to-date bedroeg de omzet voor Terex als geheel $ 3,2 miljard, een stijging van 11 procent, terwijl de winst vóór belastingen met 33 procent groeide tot $ 260,8 miljoen.

Chief executive John Garrison zei: “We zijn blij met onze sterke financiële prestaties in het kwartaal als gevolg van de voortdurende vooruitgang in onze strategie en de niet-aflatende focus van onze teamleden om onze producten en oplossingen aan klanten en dealers te leveren. We hebben een omzetgroei van 21 % bij correctie voor wisselkoersen en eindigde het kwartaal met een totale orderportefeuille van $ 3,9 miljard, een stijging van 33% op jaarbasis en een duidelijke indicatie van de kracht van de vraag van onze klanten.”

“We blijven gefocust op het uitvoeren van ons meerjarige groeiplan en blijven investeren in nieuwe technologieën en producten in al onze bedrijven. In ons Materials Processing-segment hebben we de mogelijkheden van onze groeiende milieuactiviteiten uitgebreid met de recente overname van ZenRobotics, waardoor we robottechnologieën inzetten die afvalmateriaal verzamelen, sorteren en recyclen. Bovendien ging ons Genie-team door met het uitvoeren van hun plannen voor de elektrificatie van hun producten met de introductie van een nieuwe lithium-ionbatterijoptie voor de lijn van GS E-Drive plaatschaarhoogwerkers. Ik ben trots op onze uitvoering dit kwartaal ondanks aanhoudende wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen, aanzienlijke inflatiedruk en wisselkoersvolatiliteit. Onze wereldwijd erkende merken, toonaangevende en innovatieve nieuwe producten, achterstand en sterke balans positioneren ons goed om de korte termijn met succes te navigeren en waarde op lange termijn te leveren.”

Overig nieuws