Opleving derde kwartaal voor JLG

JLG en moedermaatschappij Oshkosh hebben hun resultaten over het derde kwartaal bekendgemaakt.

De totale inkomsten van JLG voor de negen maanden tot eind september waren net $ 2,9 miljard, een stijging van 18 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2021. De orderportefeuille/orderboek bedroeg eind september $ 3,89 miljard, een stijging van 41 procent op hetzelfde punt afgelopen jaar.

De jaaromzet was als volgt samengesteld: De verkoop van hoogwerkers groeide met 18 procent tot $ 1,4 miljard. De verzendingen van verreikers stegen met 32 ​​procent tot $855,5 miljoen. Andere inkomsten – voornamelijk onderdelen, service en gebruikte apparatuur – daalden met 4,5 procent tot $ 634,3 miljoen. De bedrijfswinst voor de periode was 15 procent lager op $ 190 miljoen.

De totale omzet in het derde kwartaal bedroeg $ 1,04 miljard, een stijging van 23 procent op jaarbasis. De omzet was als volgt samengesteld: De verkoop van hoogwerkers verbeterde met 34 procent tot $ 517,1 miljoen. De inkomsten van verreikers stegen met 33 procent tot $ 316 miljoen. Andere inkomsten – onderdelen, service en gebruikte apparatuur – daalden met acht procent tot $ 204,8 miljoen. De bedrijfswinst voor de periode is meer dan verdrievoudigd tot $ 113,2 miljoen.

Oshkosh rapporteerde negen maanden inkomsten van $ 6,08 miljard, een daling van ongeveer 1,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst vóór belastingen daalde echter met 64 procent tot $ 150,8 miljoen.

Oshkosh chief executive John Pfeifer zei: “We zijn blij met de sterke opeenvolgende kwartaalwinstgroei die de Oshkosh-teamleden hebben geleverd, wat aantoont dat onze prijsacties om inflatie te bestrijden werken. Verstoringen van de toeleveringsketen blijven onze grootste uitdaging en blijven onze productiesnelheden beperken en bijdragen aan productie-inefficiënties. Supply chain-factoren waren de belangrijkste drijfveer die leidde tot een omzettekort van ongeveer $ 130 miljoen in vergelijking met onze verwachtingen voor het kwartaal. Ondanks het omzettekort was ons aangepaste bedrijfsresultaat van $ 114 miljoen, geleid door een sterke prijsrealisatie, in lijn met onze verwachtingen.”

“In het bijzonder heeft ons Access Equipment-team een ​​jaar-op-jaar omzetgroei van 23 procent en een verbetering van de operationele marge van meer dan 700 basispunten gerealiseerd, met als hoogtepunt een bedrijfsresultaatmarge van 10,9 procent, of een aangepaste bedrijfsmarge van 11,3 procent voor het kwartaal. We blijven de veerkracht van de toeleveringsketen verbeteren door een combinatie van dubbele en alternatieve inkoopacties, evenals technisch herontwerp van sommige componenten, waarvan we verwachten dat dit ons zal helpen onze prestaties te versterken.”

Overig nieuws