130 Dingli scharen voor Kranpunkten

Het Zweedse verhuurbedrijf Kranpunkten heeft een order geplaatst voor 130 Dingli elektrische schaarliften, variërend van de ‘No-Oil’ volledig elektrische plaatunits tot 56ft elektrische Rough Terrain machines met werkhoogtes tot 19 meter.

De units worden geleverd tussen nu en het einde van het eerste kwartaal. Het bedrijf zegt dat milieuvriendelijke machines nu 84 procent van zijn verhuurvloot uitmaken. Eerder dit jaar bestelde het bedrijf 100 hoogwerkers van Niftylift als onderdeel van dit programma.

Het bedrijf zei: “Voor de klanten van Kranpunkten, met projecten in de bouw en industrie, is het een voorwaarde om duurzaam te kunnen werken met milieuvriendelijke machines. Een behoefte waaraan we tegemoet komen met een geleidelijke omschakeling naar meer elektrische en hybride aangedreven eenheden, terwijl we maatregelen nemen om de uitstoot van transport te verminderen en stoffen die gevaarlijk zijn voor het milieu en de gezondheid geleidelijk uitbannen.”

Inkoopmanager Rikard Jönsson voegde toe: “Het is verheugend om te zien dat de technologische ontwikkeling vooruitgaat en ons kansen biedt om onze vloot aan te vullen met gestandaardiseerde, elektrisch aangedreven machines voor werken op hoogte. Na diverse testen en productreviews voelt het ook erg goed om de opdracht voor olievrije machines uit te kunnen voeren. Hopelijk helpt het onze klanten en onze eigen serviceorganisatie in de toekomst op een positieve manier.”

Overig nieuws