United Rentals neemt Ahern over

United Rentals Logo

United Rentals, gevestigd in de VS, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Ahern Rentals van Don Ahern en de familie Ahern voor $ 2 miljard.

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Ahern Rentals, gevestigd in Las Vegas, werd in 1953 opgericht door John en Martha Ahern. Don Ahern kwam in de jaren 70 bij het bedrijf en startte in 1978 zijn eigen bedrijf met acht schaarliften. Tegenwoordig is het bedrijf het achtste grootste verhuurbedrijf van materieel in Noord-Amerika, met een vloot van ongeveer 50.000 machines en ongeveer 2.100 werknemers die vanuit 106 locaties in 30 staten. In de afgelopen 12 maanden genereerde het een omzet van $ 887 miljoen, met een EBITDA van $ 310 miljoen. Het overgrote deel van de vloot bestond uit hoogwerkers en verreikers.

De combinatie van de vloot van United en Ahern zal de vloot van United hoogwerkers naar ongeveer 180.000 eenheden brengen en de vloot van verreikers naar ergens in de buurt van 34.000 eenheden. Het gecombineerde bedrijf zal een omzet hebben van ongeveer 12,5 miljard dollar.

United hoopt ongeveer $ 40 miljoen per jaar aan kostenbesparingen te genereren, door middel van synergieën gedurende de eerste 12 tot 18 maanden, op gebieden als overhead van het bedrijf, operaties en huurkosten vanwege schaalvoordelen. Het hoopt ook te profiteren van de toegenomen koopkracht.

In de verklaring van United staat: “In overeenstemming met de ‘grow the core’-strategie van United Rentals, zullen klanten van beide bedrijven beter worden bediend door de gecombineerde schaal, en zullen bestaande klanten van Ahern Rentals profiteren van one-stop-toegang tot de gespecialiseerde verhuur van United Rentals. De klantenservice van Ahern Rentals met filialen, wagenpark en ervaren medewerkers is complementair aan het bestaande netwerk van United Rentals. De combinatie zal de capaciteit voor United Rentals vergroten in belangrijke geografische gebieden, met concentraties aan zowel de Amerikaanse kusten als in de Golfregio. De integratie van het overgenomen filiaal en de verkoopactiviteiten biedt aanzienlijke kansen om de efficiëntie, productiviteit en de ontwikkeling van nieuwe bedrijven te verbeteren door de toepassing van United Rentals-technologie en buitendienstbeheerprocessen. Ahern Rentals en United Rentals gebruiken een aantal van dezelfde technologieplatforms, waaronder het ERP-systeem RentalMan.”

Don Ahern zei: “Ik ben trots op wat we bij Ahern Rentals gedurende bijna zeven decennia hebben opgebouwd, en ik ben zeer verheugd dat de combinatie met United Rentals het bedrijf vooruit zal helpen in dit volgende hoofdstuk van groei. Ik wil onze medewerkers bedanken voor het aansturen van de resultaten die deze transactie mogelijk maken. Dit is een sterk resultaat voor zowel organisaties als onze klanten.”

United-topman Matthew Flannery voegde hieraan toe: “Onze overname van Ahern Rentals ondersteunt onze strategie om kapitaal in te zetten om de kernactiviteiten te laten groeien en de aandeelhouderswaarde te vergroten. We zien onszelf als de ideale eigenaar van deze activa binnen ons netwerk, aangezien klanten zullen profiteren van de combinatie van de twee organisaties die samen verder gaan. We maken gebruik van onze competenties op het gebied van grootschalige fusies en overnames om zowel ons winstvermogen op korte als op lange termijn te vergroten.”

“Ons integratiedraaiboek is aan de gang, zodat we de overgenomen vestigingen kunnen voorbereiden om volledig te profiteren van onze systemen en operationele mogelijkheden en te profiteren van onze medewerkers- en klantgerichte cultuur. Ik kijk ernaar uit om onze nieuwe teamleden te verwelkomen na de afronding van de overname.”

Overig nieuws