JLG neemt Hinowa over

Oshkosh neemt de Italiaanse fabrikant van spinhoogwerkers Hinowa over van de Fracca-familie.

Na voltooiing zal Hinowa onderdeel worden van de Oshkosh Access Equipment-divisie – JLG. Details van de transactie zijn nog niet bekendgemaakt, maar de verwachting is dat deze binnen 90 dagen zal worden afgerond.

Hinowa is gevestigd in Nogara, ten zuiden van Verona, Italië, en werd opgericht door Dante Fracca in 1987. Het bedrijf werd ‘s werelds toonaangevende fabrikant van spinhoogwerkers en bouwde ook een reeks of ander op rupsen gemonteerd materieel zoals dumpers en gevolgde vervoerders. Het opereert vanuit een productiefaciliteit van 23.000 vierkante meter en heeft ook een onderdelenfabriek van 5.000 vierkante meter en biedt werk aan ongeveer 230 personen.

Hinowa werkt samen met JLG sinds 2010, toen het JLG-merkversies van zijn spinhoogwerkers begon te produceren voor verkoop via JLG-distributeurs en dealers. Het was ook een pionier op het gebied van lithium-ionbatterijen voor hoogwerkers en lanceerde zijn eerste model in 2009. Meer recentelijk begon het met de bouw van JLG lithium-ion-knikhoogwerkers voor het bedrijf.

Oshkosh-topman John Pfeifer zei: “We kijken ernaar uit om het Hinowa-team te verwelkomen in de Oshkosh-familie. Deze overname zal onze elektrificatiemogelijkheden versnellen en groeimogelijkheden bieden in kernmarkten en aangrenzende markten.”

JLG-president Frank Nerenhausen voegde toe: “We zijn verheugd om onze langdurige relatie met Hinowa uit te breiden. Door onze capaciteiten te combineren, kunnen we klanten beter van dienst zijn en onze operationele voetafdruk in Europa uitbreiden.”

Dante Fracca zei: “We zijn verheugd om ons bij Oshkosh aan te sluiten. Onze succesvolle 12-jarige relatie met JLG, samen met gedeelde kernwaarden rond cultuur, veiligheid, productiviteit en duurzaamheid, positioneren ons goed voor de toekomst.”

Overig nieuws