JCB introduceert compacte verreiker

JCB heeft een nieuwe subcompacte verreiker aangekondigd, de 1.400 kg/vier meter 514-40, de kleinste verreiker tot nu toe.

De nieuwe unit is gebaseerd op de huidige 516-40, maar kan vervoerd worden op een standaard tweeassige aanhangwagen die achter een grote auto of 4×4 wordt getrokken.

Het nieuwe model kan 1.300 kg dragen op volledige hoogte en kan 525 kg aan op zijn maximale voorwaartse reikwijdte van 2,5 meter. Een last van één ton kan worden uitgeschoven tot een voorwaarts bereik van 1,5 meter. De 514-40 heeft een totale breedte van 1,56 meter, een totale hoogte van 1,8 meter en een totale lengte tot de voorkant van de wagen van iets minder dan drie meter.

De nieuwe verreiker heeft een cabine over de volle breedte die volgens JCB 200 mm breder is dan andere machines van dit formaat, zoals de Manitou of Ausa. Het vermogen komt van een onderhoudsarme 1,1-liter driecilinder diesel die geen DPF of DEF nodig heeft om te voldoen aan Stage V-emissies, gekoppeld aan een Bosch hydrostatische transmissie, met standaard vierwielaandrijving en besturing, en een topsnelheid van 15 km/u. Klanten kunnen kiezen uit een reeks industrie- en turfbanden.

Standaardfuncties omvatten een volledige sleepset, achteruitrijalarm, wegverlichting, het JCB-ladingscontrolesysteem en het LiveLink Lite-telematicasysteem. Een nieuwe lichtgewicht werktuigdrager die kan werken met zwevende vorken of een bak, terwijl de dubbelwerkende hulphydraulica het mogelijk maakt om een ​​reeks JCB aanbouwdelen te bedienen.

Overig nieuws