Verhuurbedrijven worden papierloos met mobiele apps en weboplossingen van MCS Rental Software

Toonaangevende verhuurbedrijven maken gebruik van mobiele apps en weboplossingen van MCS Rental Software, waardoor ze papierloos kunnen werken en hun bedrijf kunnen stroomlijnen.

Omdat werknemers nu volledig mobiel kunnen werken met MCS, zijn verhuurbedrijven nu ook in staat om real-time updates te geven aan klanten over de werkvoortgang van hun technici en bezorgers. Richard Roessler, Sales Manager Benelux bij MCS Rental Software legt uit,

“Onze mobiele oplossingen, zoals Mobiele Transport en Mobiele Werkplaats, geven onze klanten volledige zichtbaarheid over het personeel. Met deze kennis bij de hand, kunnen verhuurbedrijven automatische alerts ontvangen van de MCS Mobiele Transport oplossing die sms-berichten naar een klant triggeren met een verwachte aankomsttijd. De Mobiele Transport oplossing kan ook het team op kantoor een duidelijk inzicht geven welke service engineers het best uitgerust zijn om een ad-hoc job melding af te handelen.

Het verbeteren van de communicatie tussen het verhuurbedrijf en de huurder tot het leveren van een snelle en efficiënte service in geval van last-minute klantwensen, deze mobiele oplossingen blijken van onschatbare waarde voor MCS-rm gebruikers.”

MCS E-Sign, met de oplossing van MCS voor het vastleggen van elektronische handtekeningen, kunnen offertes en contracten eenvoudig vanaf elk apparaat worden ondertekend. Verhuurbedrijven kunnen hun klanten sneller van dienst zijn en tegelijkertijd risico’s en foutmarges verkleinen. Richard legt uit,

“Het mobiel en gebruiksvriendelijk maken van dit proces is een baanbrekende verandering geweest. MCS E-Sign heeft de manier veranderd waarop verhuurbedrijven met hun klanten kunnen werken. Vóór deze oplossing verstuurden veel bedrijven offertes en contracten die moesten worden afgedrukt, ondertekend, gescand en teruggestuurd als ‘goedgekeurd’. Dit kostte te veel tijd en was vaak een omslachtig proces. Nu kunnen onze klanten voorstellen naar hun klanten sturen die vervolgens vanaf elk toestel direct digitaal kunnen worden ondertekend en geretourneerd.”

MCS, de leverancier van verhuursoftware, biedt ook een Klantportaal en Webshop oplossing, die de wens van veel verhuurbedrijven inwilligt om hun klanten op elk punt van de dag een uitstekende service te bieden en tegelijkertijd handmatige en papierzware processen te elimineren. Beide weboplossingen kunnen op elk apparaat worden gebruikt, waardoor ze ideaal zijn voor huurders die onderweg zijn of op afstand werken. Richard vervolgt,

“Huurders in staat stellen hun bestellingen te plaatsen of hun documenten te beheren wordt steeds waardevoller voor verhuurbedrijven. Met een online winkel kunnen terugkerende klanten met minimale inspanning huuraanvragen doen. Een klantportaal stelt hen in staat om hun huuruitrusting snel zelfstandig te beheren met eenvoudige toegang tot digitale certificaten en gebruiksaanwijzingen voor de uitrusting die ze hebben gehuurd. Verhuurders kunnen dankzij mobiele technologie locatie onafhankelijk te werk gaan en hun klanten bedienen buiten de normale openingstijden om, dankzij selfservice mogelijkheden. Het stelt huurders in staat om informatie in te zien en extra verhuuraanvragen af te handelen in hun eigen tijd. Niet alleen dat, maar voor verhuurbedrijven vermindert het ook de tijd die wordt besteed aan inkomende telefoontjes, het verzenden van documentatie en het beantwoorden van veel voorkomende vragen. Het is een sneller en eenvoudiger proces voor iedereen.

Over MCS Global Ltd

MCS, leverancier van verhuurbeheersoftware en marktleider in de verhuursector, levert al meer dan 40 jaar oplossingen aan verhuurders in tal van sectoren. MCS kan zich beroepen op vele jaren ervaring en heeft honderden tevreden klanten.

Vandaag de dag vinden we producten en services van MCS onveranderlijk in de frontlinie van technologische vooruitgang; ze groeien en ontwikkelen zich voor een veeleisende markt die altijd in beweging is. De financieel sterke positie, strategische zakelijke partnerschappen en een goede reputatie op het gebied van software installaties, onderstrepen hun vermogen om met behulp van bewezen technologie tastbare bedrijfsvoordelen te behalen.


Dit is een gesponsord artikel van MCS Rental Software.

Overig nieuws