Dodelijk kraanincident Florida

Een man is maandag overleden na een incident met een hoogwerker en een traliewerkkraan in Fort Lauderdale, Florida.

We hebben begrepen van Fort Lauderdale Fire & Rescue dat de kraan, een verouderde Clark-rupskraan, met een heiblok aan de haak, aan het werk was aan een brugverlenging op een deel van de Interstate 95 in de stad, toen hij plotseling naar voren kantelde vanwege naar een deel van het brugdek dat bezwijkt onder een van de kraansporen. Als gevolg van de plotselinge beweging brak een betonnen paal in het frame van de heimachine los en raakte de giek van een zelfrijdende hoogwerker die naast twee mannen op het platform aan het werk was.

De lift kantelde met het platform en de twee inzittenden die de mand 10 tot 11 meter naar beneden reden, botsten tegen het brugdek. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht, een van hen in kritieke toestand, terwijl de andere naar verluidt stabiel was. De eerste man stierf binnen 12 uur of na zijn aankomst in het ziekenhuis.

Drie leden van de hulpdiensten en een politieagent raakten tijdens de hulpverlening betrokken bij een ongeval en zijn ook voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van lichte verwondingen. OSHA – de Occupational Safety & Health Administration arriveerde ter plaatse, net als de eigenaars van de kraan. De kraan van Allegiance werd ingeschakeld om de rupskraan te helpen stabiliseren en bergen.

Bron

Overig nieuws