Multitel levert 100e MZ 250

Multitel heeft de 100e 25 meter lange MZ 250 gelede autohoogwerker geleverd aan de UK.

In totaal zijn er meer dan 700 exemplaren van de MZ 250 verkocht in heel Europa sinds de lancering in 2019. De knikarm heeft een tweedelige ondergiek/stijgbuis en tweedelige bovengiek, plus een lange knikjib, die een maximale werkhoogte van 25,1 meter, een maximale reikwijdte van 14,35 meter met 80 kg, terwijl de maximale platformcapaciteit van 250 kg beschikbaar is bij een reikwijdte tot 10,35 meter.

De unit kan ook tot 2,5 meter onder de grond werken. In het VK is het verreweg het meest populaire model onder eindgebruikers, met name schoonmaak- en onderhoudsbedrijven, blikslagers, huizenbouwers en verhuurbedrijven.

De 100e eenheid die in het VK arriveerde, ging naar een nieuwe Multitel-klant, Ryemead Commercial, van High Wycombe. De meest genoemde redenen voor zijn populariteit zijn onder meer het compacte chassis, met een wielbasis van drie meter en een korte draaicirkel, vooral op de 3,5 ton Iveco, samen met Multitel’s ‘MUSA’ variabele bewaakte stempelopstelling die automatisch een bijbehorend werkbereik creëert.

Functies op de nieuwste modellen omvatten nu het EVE-elektronicasysteem van Multitel, samen met verbeterde gelijktijdige proportionele bediening en een afvlakkingsfunctie die zelfs een minder ervaren machinist helpt de machine als een professional te besturen vanaf beide bedieningspanelen.

Overig nieuws