Wasel plaatst order van € 60 miljoen bij Liebherr

(L-R) Erich Schneider of Liebherr, Matthias Wasel, Christian Hülsewig of Hagedorn, Christoph Kleiner of Liebherr, Barbara and Thomas Hagedorn, Sophie Albrecht Liebherr, Thomas Wasel and Dieter Walz of Liebherr

Het Duitse kraanverhuurbedrijf Wasel heeft een order geplaatst voor € 60 miljoen voor nieuwe Liebherr-kranen.

De bestelling, bevestigd op de Bauma, omvat – met name – een 50 ton LTC 1050-3.1E volledig elektrische City-type All Terrains, een 800 ton negenassige LTM 1750-9.1 All Terrain, 130 ton LRT 1130-2.1 Rough Terrain-kranen, samen met een 700 ton LR 1700-1.0 en een 1.000 ton LR 11000 rupskranen. De nieuwe kranen maken deel uit van een doorlopend programma voor de modernisering van de vloot na de overname van het bedrijf door Hagedoorn vorig jaar.

De twee nieuwe rupskranen zijn een aanvulling op eerder geleverde units in de Wasel-vloot. Directeur Matthias Wasel, die samen met zijn broer Thomas het bedrijf leidt, zei: “Homogeniteit in de toepassing van de operator en de werking in de werkplaats, evenals een probleemloos en efficiënt gebruik door de klant, zijn erg belangrijk voor ons. Met de vervangings- en uitbreidingsinvesteringen, we willen bijdragen aan de voortdurende modernisering van het materieelpark, rekening houdend met duurzaamheidsaspecten met betrekking tot de emissienorm.”

Wasel is gevestigd in Bergheim, ten zuiden van Düsseldorf, met 10 andere locaties in Noordrijn-Westfalen en Berlijn. Het biedt een scala aan diensten, waaronder heavy lift en logistiek. Het heeft een vloot van meer dan 700 machines en vrachtwagens met ongeveer 400 medewerkers. Het is ook een lokale Liebherr-dealer.

De Hagedorn-groep, opgericht in 1997, levert diensten op een breed terrein, van sloop tot afvalverwerking, recycling, civiele techniek en het herstel van vervuilde locaties. Het bedrijf wordt geleid door Barbara en Thomas Hagedorn en had in 2021 een omzet van € 328 miljoen, met 1.500 werknemers.

Overig nieuws