CAT investeert in Lithos Energy

Caterpillar heeft geïnvesteerd in de Amerikaanse ontwerper en fabrikant van lithium-ionbatterijen Lithos Energy.

Lithos Energy is gevestigd in San Rafael, Californië, en is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van op maat gemaakte batterijoplossingen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder bouw- en mijnbouwapparatuur, scheepvaart en motorsport. Haar producten omvatten laagspanningspakketten tot 48 volt en hoogspanningsaccu’s tot 800 volt.

Joe Creed, president van Cat energie en transport zei: “De samenwerking van Caterpillar met Lithos ondersteunt onze toewijding om geëlektrificeerde producten voor onze klanten te leveren. Cat materieel – ongeacht de krachtbron – is ontworpen om onder de meest veeleisende omstandigheden te werken. De ervaring van Lithos met het vervaardigen van batterijpakketten voor vergelijkbare veeleisende omgevingen zal een pluspunt zijn bij het voortzetten van onze geëlektrificeerde productontwikkeling.”

Cat lanceerde in november zijn eerste batterij-aangedreven mijnbouwtruck

James Meredith, CEO van Lithos, voegde hieraan toe: “We zijn verheugd om met Caterpillar samen te werken, vooral in een tijd waarin de fabrikant een nieuw tijdperk van efficiëntie en emissiearme werking ingaat. Deze financiering stelt Lithos in staat om de technologische ontwikkeling te versnellen en de productiecapaciteit op te schalen.”

Overig nieuws