Magni breidt Duitse verkoopteam uit

(L-R) Alexander Reisch, Andreas Povse, Norman Stein en Jörg Niederhofer

De Italiaanse fabrikant van verreikers Magni heeft zijn verkoopteam bij zijn Duitse dochteronderneming Deutschland uitgebreid, na een verdubbeling van de omzet in 2022.

Het doel van de nieuwe benoemingen is volgens verkoopdirecteur Alexander Reisch om de verkoopinspanningen en -activiteiten in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland op te voeren. De beide nieuwe regionale verkoopmanagers – Andreas Povse en Jörg Niederhofer – komen vanuit Haulotte bij het bedrijf.

Niederhofer wordt verantwoordelijk voor de verkoop in Noordwest-Duitsland, de stap volgt op meer dan vijf jaar in hetzelfde gebied voor Haulotte Duitsland. Hij begon zijn carrière in de vrachtwagenindustrie, waar hij gebruikte vrachtwagens verkocht voor Volvo Truck Center North en in de loop der jaren via verschillende andere vrachtwagendistributeurs verhuisde, voordat hij naar Hamburg Classic Cars verhuisde en ten slotte naar Wille Karosseriebau, een carrosseriebedrijf voor vrachtwagens en opleggers, en in 2017 naar Haulotte vertrok.

Povse neemt de verantwoordelijkheid voor de verkoop in Beieren over, na vier en een half jaar met Haulotte als regionale verkoopmanager. Voorafgaand aan zijn tijd bij Haulotte werkte hij drie en een half jaar bij het Oostenrijkse ijzerwaren- en werkplaatstoeleveringsbedrijf Theo Förch als key account management, nadat hij eerst een opleiding tot automonteur had afgerond.

Norman Stein, die het afgelopen jaar de verkoop van Magni in Zuid-Duitsland verzorgde, zal zich nu concentreren op Zuidwest-Duitsland. Hij kwam in 2021 bij Magni, na 16 jaar bij Wacker Neuson en daarvoor acht jaar bij HKL.

Overig nieuws