Skyjack opent nieuwe fabriek

Skyjack heeft de eerste fase van zijn nieuwe 18.600 vierkante meter grote nieuwe productiefaciliteit in Ramos Arizpe, Mexico, geopend.

Tijdens de opening vond een ceremonie plaats die werd bijgewoond door lokale en regionale hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de plaatselijke burgemeester en de gouverneur van de staat.

De nieuwe fabriek zal de reeks verreikers en hoogwerkers van Skyjack produceren, waardoor de Canadese fabrieken van het bedrijf de productie van zijn schaar- en masthoogwerkers kunnen opvoeren.

De officiële opening werd gezamenlijk uitgevoerd door Skyjack-president Ken McDougall en de gouverneur van de staat Coahuila – Miguel Angel Riquelme Solis. De twee mannen herdachten de productie van de eerste machine, een 17 meter lange SJ1056 TH verreiker, en onthulden een ceremoniële stenen plaquette waarmee de start van de werkzaamheden aan een extra faciliteit van 46.000 vierkante meter werd ingeluid, die tegen het einde van dit jaar in gebruik zou moeten worden genomen.

Sprekend over de opening zei McDougal: “We hebben al geruime tijd fysieke en arbeidscapaciteit in onze Canadese faciliteiten en hebben daar zwaar geïnvesteerd in verticale integratie met een focus op DC-platenscharen, verticale masten en Rough Terrain-schaarhoogwerkers. Het verplaatsen van de reeks verreikers en giek naar de fabriek in Ramos Arizpe zal de weg vrijmaken voor die in Canada gevestigde groei en stelt ons in staat om te voldoen aan de toegenomen vraag die we hebben naar gieken en verreikers. Eenmaal voltooid zal de verticaal geïntegreerde faciliteit van 64.000 vierkante meter een output creëren die een aanzienlijke toename in eenheden zal vertegenwoordigen in vergelijking met Skyjack’s huidige wereldwijde verreiker en giekcapaciteit.”

Solis zei: “Ik ben erg blij om hier vandaag te zijn om deze Skyjack-faciliteit te openen, die een investering van $ 80 miljoen vertegenwoordigt en van plan is om 600 werknemers in dienst te nemen. Ik zou graag de snelle voorbereiding van Skyjack en hun welkom bij en training van werknemers in Coahuila willen benadrukken.”

McDougall voegde eraan toe: “Ik wil de regering van de staat Coahuila, het stadsbestuur van Ramos Arizpe en de economische afdeling van de staat Coahuila speciaal bedanken… al uw hulp en aandacht wordt zeer op prijs gesteld. We kijken uit naar een lange en vruchtbare samenwerking!”

Deze nieuwe fabriek is, zoals hierboven vermeld, gericht op het vergroten van de totale productiecapaciteit van Skyjack in Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf kondigde vorig jaar ook aan dat het ook zijn regionale overzeese productie gaat opvoeren met een nieuwe fabriek in China die uiteindelijk machines zal bouwen voor Azië Pacifische regio.

Overig nieuws