Dinolift erkend op het gebied van duurzaamheid

Dinolift heeft een zilveren beoordeling gekregen voor duurzaamheid na een beoordeling uitgevoerd door duurzaamheidsexperts EcoVadis.

De in Finland gevestigde fabrikant van toegangsapparatuur nam vorig jaar deel aan een evaluatie, waarin het duurzaamheidsbeheersysteem van het bedrijf werd beoordeeld, waarbij milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop allemaal belangrijke criteria waren die EcoVadis beoordeelde.

Na de evaluatie kondigde EcoVadis, dat bedrijfsbeoordelingen voor bedrijven over de hele wereld uitvoert, aan dat het bedrijf de top 25 procent heeft behaald, genoeg om zilver te krijgen.

 EcoVadis logo

Karin Nars, CEO van Dinolift, zei: “Het zilveren niveau laat zien dat we op de goede weg zijn en ons op de juiste dingen hebben gericht, maar we kunnen ons spel altijd verbeteren. Vanaf nu zien we een toenemend belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen in de strategie van Dinolift.

“Het doel is om samen met onze stakeholders het MVO-programma van Dinolift te verbeteren. Daarnaast zullen we onze verantwoordelijkheidsrapportage verder ontwikkelen. We doen nu al veel dingen goed en dat werk willen we zichtbaar maken in de rapportage.”

In de toekomst zegt het bedrijf zich te zullen richten op kwaliteit, klantgerichtheid, betrouwbaarheid, stabiele en duurzame groei en verantwoordelijkheid voor het milieu en personeel.

Nars zei: “Dit werk zal een sterke basis vormen voor de voortdurende ontwikkeling van ons werk op het gebied van verantwoordelijkheid. Verantwoordelijkheid moet zichtbaar zijn in concrete acties en in de dagelijkse manier van werken om een integraal onderdeel te worden van de bedrijfscultuur en waarden.”

Overig nieuws