800 tons LTM voor Sarens PSG

Sarens PSG heeft een 800-tons Liebherr LTM 1750-9.1 All Terrain-kraan in ontvangst genomen.

De negenassige LTM 1750-9.1 rijdt met zijn hoofdgiek van 52 meter en eenmaal op locatie kunnen maximaal 91 meter vakwerkverlengingen worden toegevoegd samen met het Y-guying Superlift-systeem om een maximale kiphoogte van iets minder dan 160 meter te bereiken met de hoofdgiek giek uitgeschoven tot 49 meter, een verlenging van 19 meter tussen de giekneus en het draaipunt van de giek en bekroond door de volledige beweegbare jib van 91 meter.

De maximale radius is 116 meter waarop hij 1,81 ton aankan. De capaciteit op de volledig uitgeschoven hoofdmast is iets minder dan 100 ton – of 208 ton met het Y-Guy-systeem geïnstalleerd.

De nieuwe kraan staat momenteel in de verf, maar eenmaal in de vloot zal hij helpen bij het bieden van heavy lift- en transportoplossingen voor de hernieuwbare energiesector in heel Schotland.

Managing director Steve Clark zei: “We zijn verheugd om deze machine toe te voegen aan onze groeiende vloot van zware kranen. De LTM 1750 is een van de krachtigste en meest gevraagde kranen op de markt, vanwege zijn ongeëvenaarde capaciteit voor zwaar hijsen en uitgebreid gebruik bij de bouw van windmolenparken op land, waar we een opwindende pijplijn van mogelijkheden voor deze machine zien.”

Sarens PSG is vorig jaar opgericht als een joint venture tussen logistiek specialist PSG Marine & Logistics en de Belgische internationale heavy lift-specialist Sarens. Het opereert vanuit de basis van PSG in de haven van Cromarty Firth, Invergordon.

Overig nieuws