Nieuwe directeur voor Tadano Benelux

Tadano heeft Robbert Kreber aangesteld als algemeen directeur van de Nederlandse en Belgische dochterondernemingen en hoofd verkoop en ondersteuning voor de Benelux.

Hij vervangt Jacob Wijnker die algemeen directeur is van Tadano Nederland en Tadano België waar hij bijna 23 jaar had gewerkt.

Kreber komt naar het bedrijf vanuit Rokim Classics – trading Mister-Mustang die hij in 2019 oprichtte, daarvoor was hij sinds 2013 after sales en operations director voor LiuGong Machinery Europe. Hij begon zijn carrière als productmanager bij Yamaha-distributie , stapte in 2003 over naar Kroymans divisie Cadillac & Corvette Hummer Europe. Hij verliet Kroymans in 2009 voor de vorkheftruckindustrie, waar hij eerst bij Ebu en vervolgens Nissan in dienst trad als onderdelenmanager en doorgroeide tot directeur verkoop en marketing. In 2013 vertrok hij naar LiuGong.

Thomas Schramm vice-president van Europese verkoopdochterondernemingen zei: “Succes in de Benelux-markten is van cruciaal belang om Tadano te helpen ons doel te bereiken om ‘s werelds toonaangevende leverancier in de hijsapparatuurindustrie te worden. Robberts sterke serviceachtergrond op het gebied van bouwmachines en -processen, evenals brede operationele en verkoopmanagementervaring, bieden de nodige vaardigheden om onze Benelux-teams te leiden.”

Kreber voegde toe: “Tadano heeft een welverdiende reputatie op het gebied van leiderschap en innovatie binnen de hijsapparatuurindustrie. Ik ben verheugd en vereerd om leiding te geven aan de sterke Benelux-teams en kijk ernaar uit om klanten in de regio te ontmoeten en oplossingen te bieden voor hun behoeften op het gebied van hijsapparatuur.”

Overig nieuws