Ruthmanns eerste hybride van 30 meter voor Gerken

Het Duitse verhuurbedrijf Gerken heeft de eerste productie-eenheid van Ruthmanns nieuwe 30 meter lange T300XS hybride autohoogwerker in ontvangst genomen.

De T300 XS Hybrid, die eind oktober op de bauma werd gelanceerd, heeft een telescopische giek met vijf secties, bekroond door een giek met een knikhoek tot 185 graden, die een reikwijdte tot 23 meter biedt met 100 kg, of iets meer dan 17,5 meter met de maximale platformcapaciteit van 350 kg. De unit is gemonteerd op een regulier diesel aangedreven 7,5 ton MAN of Iveco chassis.

De bovenbouw werkt op batterijen met een lithiumbatterijpakket van 12,8 kW, goed voor maximaal 13 volledige werkcycli, en kan worden opgeladen door de motor van de vrachtwagen, tijdens het reizen tussen klussen, of gewoon worden aangesloten op een stopcontact. Volledig opladen duurt vier uur. Het kan ook werken vanaf de gewone aftakas van de vrachtwagenmotor. Functiesnelheden zouden dicht bij die van het standaard dieselmodel liggen, maar met veel minder geluid en geen uitstoot.

Overig nieuws