JLG voltooit de overname van Hinowa

JLG heeft de overname afgerond van de toonaangevende fabrikant van spinhoogwerkers Hinowa.

De deal werd in oktober uitgewerkt – net voor Bauma, en in november, iets meer dan twee maanden geleden, afgerond. Hinowa, opgericht in 1987 in Nogara, Italië, is niet alleen de toonaangevende fabrikant van spinhoogwerkers, maar ook een pionier in de hoogwerkerbranche op het gebied van lithium-ion batterijtechnologie.

Hinowa heeft ongeveer 200 medewerkers in twee vestigingen, een fabriek van 23.000 vierkante meter en een onderdelenfabriek van 5.000 vierkante meter. Het bedrijf produceert al meer dan 10 jaar spinhoogwerkers van het merk JLG en is recentelijk begonnen met de bouw van de nieuwste knikarmhoogwerkers.

Het merk Hinowa zal worden behouden voor de markten waar het momenteel wordt gebruikt en het zal zijn minidumpers, heftrucks en rupsbanden blijven produceren, die ook het merk Hinowa zullen voeren.

JLG-president Frank Nerenhausen zei: “De overname ging over de groei van het bedrijf en onze capaciteiten. JLG en Hinowa zijn beide sterke merken. Door onze krachten te bundelen, kunnen we wereldwijd meer potentieel ontsluiten. Dit is een zeer positieve tijd voor het bedrijf en we zijn verheugd om het Hinowa-team te verwelkomen in de JLG-familie.”

Overig nieuws