Sterk kwartaal voor Genie

Genie en Terex hebben de resultaten van het vierde kwartaal en het volledige jaar gerapporteerd met een opwaartse trend tegen het einde van het jaar.

Genie rapporteerde een omzetstijging van 14 procent voor het jaar tot $2,48 miljard, terwijl de orderintake iets sneller groeide, waardoor de achterstand/het orderboek eind december opliep tot 2,49 miljard, een stijging van 27 procent ten opzichte van het jaar, en niet zo ver onder de Verkoopprognoses voor 2023. De bedrijfswinst voor de periode steeg met 28 procent tot $ 196,2 miljoen.

De trend zette zich in het vierde kwartaal in een stroomversnelling, met een omzetgroei van 25,7 procent tot $ 671,8 miljoen – een stijging van 32 procent bij constante wisselkoersen. De bedrijfswinst verdubbelde tot $ 54 miljoen.

Terex als geheel zag de jaaromzet met 13,7 procent stijgen tot $ 4,42 miljard, met een winst vóór belastingen van $ 366,6 miljoen, een stijging van 39 procent ten opzichte van 2021. Er werd geen melding gemaakt van de Terex Crane-activiteiten die nu deel uitmaken van de Material Processing-divisie.

Terex-topman John Garrison zei: “Het vierde kwartaal was een uitstekende afsluiting van een sterk jaar voor Terex. We hebben met succes door complexe wereldwijde macrodynamieken genavigeerd om aanzienlijke omzet- en winstgroei te realiseren. Ik wil de Terex-teamleden bedanken voor hun harde werk, toewijding en veerkracht bij het managen van deze omgeving. Onze resultaten voor 2022 tonen de kracht van ons portfolio van diverse marktleidende bedrijven en ons aanhoudende leiderschap in aantrekkelijke groeimarkten.”

“We waren in staat om voor het hele jaar prijs-kostenneutraliteit te bereiken, ondanks wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen en aanzienlijke inflatiedruk. We gingen 2023 in met een achterstand van $ 4,1 miljard, een stijging van 22% op jaarbasis, wat duidelijk een sterke vraag van onze klanten aantoont “Onze wereldwijd erkende merken, toonaangevende en innovatieve nieuwe producten, robuuste achterstand en balans positioneren ons goed om ons bedrijf te beheren te midden van aanhoudende macro-economische volatiliteit. We verwachten dat de omzet in 2023 tussen $ 4,6 en $ 4,8 miljard zal liggen.”

Overig nieuws