Sterke prestatie van Haulotte

Logo Haulotte

Haulotte heeft zijn volledige jaaromzet voor 2022 gerapporteerd, met een sterke stijging van de verkoop in alle sectoren.

De totale omzet voor het jaar bedroeg € 609,7 miljoen, een stijging van 23 procent ten opzichte van 2021, dit was als volgt samengesteld:
Verkoop nieuwe apparatuur – € 523,8 miljoen, een stijging van 24 procent ten opzichte van vorig jaar.
Huurinkomsten € 21,6 miljoen – een stijging van 28 procent
Services – inclusief onderdelen, service en gebruikt, bedroegen in totaal € 64,3 miljoen, 23 procent meer dan in 2021.

De omzetgroei per regio was als volgt:
Europa met 12 procent gestegen, ondanks een scherpe daling van de verkoop aan Rusland. Azië-Pacific kende een groei van 38 procent.
In Noord-Amerika groeide de totale omzet met 15 procent, terwijl de inkomsten uit gemotoriseerde hoogwerkers – hoogwerkers – 10 procent hoger waren. In Zuid-Amerika boekte het bedrijf een stijging van 26 procent, voornamelijk gedreven door Brazilië.

De totale omzet in het vierde kwartaal bedroeg € 180,6 miljoen, een stijging van 24 procent in hetzelfde kwartaal een jaar geleden.

De volledige financiële resultaten zullen eind maart worden gepubliceerd, maar het bedrijf zegt dat de aanhoudende druk op de kosten van componenten en de toeleveringsketen betekent dat de marges niet zijn verbeterd.

Als het gaat om de vooruitzichten voor 2023, zegt het bedrijf dat het, gezien de omvang van zijn orderboek, voorspelt dat de inkomsten met meer dan 20 procent zullen groeien, wat neerkomt op bijna € 750 miljoen.

Overig nieuws