Volledig elektrische Ruthmann

Ruthmann heeft de 26 meter lange Ampero TBR 260 E elektrisch aangedreven vrachtwagenhoogwerker aangekondigd, gemonteerd op het nieuwe Iveco eDaily batterij aangedreven 5,2 of 7,0 ton chassis.

De TBR 260E is vrijwel hetzelfde als de standaard TBR 260 en biedt tot 17 meter reikwijdte over de achterkant met 100 kg op het platform, of 14 meter over de zijkant. De maximale platformcapaciteit is 250 kg met het platform van 1,4 meter bij 700 mm, of met een platform van 1,6 meter bij 700 mm met een platformcapaciteit van 300 kg, die beide beschikbaar zijn met een reikwijdte tussen 11,5 en 13 meter.

De nieuwe volledig elektrische autohoogwerker wordt aangedreven door een op het chassis gemonteerd batterijpakket van 74 kWh, dat een combinatie biedt van maximaal 150 kilometer reizen en 30 volledige werkcycli op een enkele batterijlading. Het batterijpakket kan in een uur worden opgeladen bij gebruik van een snellader van 80 kW, of in vier uur bij een standaardlader van 22 kW.

De bijna geruisloze aandrijving maakt deze machine bij uitstek geschikt voor nachtwerk of op ziekenhuisterreinen en in woonwijken.

Overig nieuws