Eerste GRT8120 in Azië

(L-R) Federico Lovera en Marco Zucchet van Manitowoc /Grove, met Yafin Tandiono Tan, Linayati Sukardi en Johannes Wargo van Superkrane samen met Leonard Siow en Florian Peters van Manitowoc.

Het Indonesische verhuurbedrijf Superkrane heeft een 108,8 ton/120 ton Grove GRT8120 Rough Terrain-kraan in gebruik genomen, het zal de eerste zijn in Azië, wanneer deze over ongeveer vijf tot zes weken aankomt.

De nieuwe kraan heeft een zevendelige hoofdmast van 60 meter en is gespecificeerd met de 17,6 meter lange wegklapbare verlenging voor een maximale kiphoogte van 80,8 meter. De kraan heeft een sterk hijsschema en kan acht ton aan op volle giek en 20 meter vlucht – op een lastschema van 85%. De kraan heeft ook de Grove MAXbase variabele stempelopstelling die de optimale capaciteit biedt voor de beschikbare ruimte, en een kantelbare cabine.

Yafin Tandiono Tan, president van Superkrane, zei: “We zijn voortdurend bezig met het upgraden van onze vloot om klanten te voorzien van de nieuwste apparatuur en technologie, maar onze nieuwe GRT8120 is geen vervanging. Met de langste giek en sterkste lasttabellen in zijn klasse, zal het met afstand de grootste kraan in onze Rough Terrain-vloot zijn. Zijn toonaangevende bereik, capaciteit en afmetingen zullen ons aanbod aan toepassingen voor ruw terrein enorm uitbreiden, en we kunnen niet wachten om nieuwe en bestaande klanten te laten zien waartoe hij in staat is.”

PT Superkrane Mitra Utama is gevestigd in Jakarta en opgericht in maart 1996 als kraanverhuurbedrijf. Het is sinds 2018 beursgenoteerd op de Indonesische beurs en biedt nu een reeks oplossingen voor zwaar hijswerk en hijswerk voor constructie, infrastructuur, onderhoud , mijnbouw en petrochemische industrie

Overig nieuws