MCS introduceert ‘Van Stock’ functie

De nieuwe ‘Van Stock’ functie van MCS Rental Software verbetert de zichtbaarheid van verhuur onderdelen.

MCS, leverancier van verhuursoftware, ontwikkelt een nieuwe functie in zijn alles-in-één verhuuroplossing, waarmee verhuurbedrijven de beschikbaarheid van hun voorraad en de hoeveelheden in hun bestelwagens kunnen bijhouden. Door de zichtbaarheid van apparatuur en onderdelen in de bestelwagens te vergroten, kunnen verhuurders ervoor zorgen dat bestuurders altijd goed zijn uitgerust met alle gereedschappen en onderdelen die nodig zijn voor hun werkzaamheden.

Richard Roessler, Sales manager Benelux, legt uit: “Op de hoogte zijn welke voorraden en onderdelen beschikbaar zijn is lange tijd een uitdaging geweest voor verhuurbedrijven. Vanwege het feit dat zodra de onderdelen de depotvoorraad hebben verlaten, in wezen als ‘gebruikt’ werden gemarkeerd. De nieuwe mogelijkheid om de voorraad van bestelwagens bij te houden, alsof de bestelwagen zelf een depot is, betekent dat verhuurbedrijven minimale en maximale voorraadniveaus kunnen instellen. Dit zorgt ervoor dat bestelwagens altijd goed bevoorraad zijn, wanneer ze onderweg zijn.”

Op basis van door de klant vastgelegde regels, identificeert MCS Rental Software voorraadtekorten van bestelwagens en creëert het automatisch overdrachten van noodzakelijke voorraad van het dichtstbijzijnde depot naar de bestelwagen. Met deze zichtbaarheid kunnen verhuurbedrijven er nu voor zorgen dat ze niet te veel of te weinig onderdelen en uitrusting bestellen, waardoor de cashflow verbetert en het aantal voltooide reparaties vanaf de eerste keer toenemen.

Richard vervolgt: “Niet alleen vanuit het oogpunt van het bestellen van onderdelen heeft deze functie een indrukwekkende impact. Wanneer verhuurbedrijven hun middelen plannen, kunnen voertuigen met een specifieke voorraad worden geselecteerd, dit betekent dat de juiste chauffeur en onderdelen naar elke opdracht worden gestuurd.”

De nieuwe voorraadfunctie volgt kort op de hielen van een aantal nieuwe releases van MCS Rental Software, waarin aandacht is besteed aan verbeteringen op gebied van transport, leveringen en onderhoud, met nieuwe mobiele apps en functies, waardoor het verhuurproces meer gestroomlijnd wordt.

Overig nieuws