Omzetgroei voor GAM in Latijns-Amerika

Het Spaanse verhuurbedrijf GAM zag zijn Latijns-Amerikaanse activiteiten in 2022 met 30% groeien tot € 31,7 miljoen, wat neerkomt op 14% van zijn totale omzet van € 223 miljoen voor het jaar.

Het bedrijf heeft ook een overeenkomst getekend om de elektrische kranen van Ormig in Spanje en andere markten te distribueren.

Over het algemeen rapporteerde het bedrijf een omzetstijging van 33% in 2022, met Spanje 32% hoger op € 169,6 miljoen, wat neerkomt op driekwart van zijn omzet. De omzet in Portugal steeg met 33% tot € 17,6 miljoen en de activiteiten in Marokko genereerden een omzet van € 4,4 miljoen, 77% hoger dan in 2021. De EBITDA-winst steeg met 32% ten opzichte van 2021 tot € 58 miljoen, wat neerkomt op een EBITDA-marge van 26%. De nettowinst verdrievoudigde tot € 8 miljoen.

Ondertussen heeft GAM een overeenkomst aangekondigd met de Italiaanse kraanfabrikant Ormig om zijn elektrische kranen te distribueren in Spanje, Portugal, Mexico, Chili en Marokko. De kranen hebben een laadvermogen van 15 tot 100 ton en worden meestal gebruikt om zware lasten te hanteren bij onderhoud en verplaatsing van machines, bij productiewerkzaamheden en in de lucht- en ruimtevaart en de bouw.

Luis Turiel, Directeur Distributie en Verkoop van GAM Spanje, zei dat het bedrijf zich sterk inzet voor duurzaamheid; “Onze overeenkomst met Ormig is daar een duidelijk voorbeeld van. We zijn al jaren bezig met de vernieuwing van het machinepark en momenteel is meer dan 75% van ons materieel emissievrij.”

Overig nieuws