Spierings stopt met productie dieselkranen

Spierings, fabrikant van mobiele zelfoprichtende torenkranen, stopt met de productie van conventionele dieselkranen.

In de toekomst zal Spierings alleen hybride of puur elektrische modellen produceren en is daarmee de eerste kraanfabrikant die de reguliere dieselaangedreven modellen afschaft.

De hybride modellen van Spierings gebruiken lithium-ionaccu’s om de kraan van stroom te voorzien en kunnen ook werken wanneer ze zijn aangesloten op een stopcontact van 16 ampère waardoor het accupakket wordt bijgevuld. Ze zijn ook uitgerust met een kleine driecilinder Stage V-dieselmotor met generator. Spierings heeft al meer dan 150 ‘eLift’ elektrische kranen geleverd.

Directeur Koos Spierings: “De reden voor de keuze is de sterke groei van hybride kranen en de drive om het maximale uit mens, natuur en milieu te halen. De elektrificatie van de bouwplaats kan alleen slagen als de fabrikant voorop loopt. Onze binnenlandse klanten beseffen nu al dat dit de toekomst is. Voor onze buitenlandse klanten zal het even wennen zijn, maar we zijn er zeker van dat ook zij snel de voordelen van deze beslissing zullen inzien. Uiteindelijk zullen conventionele dieselkranen uitsterven.”

Spierings introduceerde zijn eerste elektrische City Boy-kraan in 2017 en breidde het concept uit naar zijn grotere model in 2020.

Overig nieuws