Leguan breidt uit naar Italië

De Finse fabrikant van spinhoogwerkers Leguan Lifts heeft Avant Tecno Italia aangesteld als distributeur voor Italië.

De fabrikant was niet eerder vertegenwoordigd in Italië, maar de verhuizing maakt deel uit van een breder uitbreidingsprogramma van het distributienetwerk dat heeft geleid tot een sterke stijging van de verkoop, wat op zijn beurt heeft geleid tot plannen om de productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe modellen te ontwikkelen.

Export sales manager Hugues Lambert zei: “Aangezien Avant Tecno Italia het Avant-productassortiment al bijna drie decennia in Italië verkoopt, is het een natuurlijke stap voor Leguan om samen te werken met Emo Colopristi en zijn team. Het is nu een perfecte gelegenheid om voet op het Italiaanse schiereiland te zetten en samen de bekendheid van Leguan als merk te ontwikkelen en een heel ander type spinhoogwerkers te introduceren waar operators in de boomverzorgings- en bouw- en renovatiesector aan gewend zijn.”

Avant Tecno Italia CEO Emo Colopristi voegde toe: “Avant Italia is vereerd om het merk Leguan te vertegenwoordigen en zal proberen het te laten groeien zoals het de afgelopen jaren voor het merk Avant heeft gedaan. Onze klanten zoeken naar oplossingen waarmee ze zowel efficiënt als veilig op hoogte kunnen werken in bijvoorbeeld boomverzorging, renovatie, installatiewerk en constructie. Leguan spinhoogwerkers met de snelste opbouwtijden en het beste klimvermogen op de markt bieden efficiëntere oplossingen in vergelijking met veel traditionele manieren om op hoogte te werken.”

Avant Tecno Italia is gevestigd in Bolzano in het noordoosten van Italië en is de distributeur van Avant compacte laders en hulpstukken bijna sinds de begindagen van Avant in de vroege jaren negentig. Avant Tecno Italia bestrijkt de sectoren bouw en landbouw via een netwerk van dealers in heel Italië,

Overig nieuws