Skyjack breidt productiecapaciteit uit

Logo Skyjack

Skyjack heeft zijn wereldwijde productiecapaciteit uitgebreid, waardoor de capaciteit met 235 procent is toegenomen in vergelijking met de capaciteit in 2022.

De productiefaciliteiten zullen toenemen van twee in Canada tot vijf wereldwijd met de nieuwe fabrieken in China, Hongarije en Mexico. President Ken McDougall sprak met Mark Darwin van Vertikal.

In januari rolde de eerste verreiker van de productielijn van de nieuwe Mexicaanse fabriek en leverde alle machines op de stand op Conexpo. De faciliteit, gelegen in Ramos Arizpe, Mexico, heeft twee fasen: de eerste fase was de 18.600 vierkante meter grote verreiker en de giekfaciliteit met de focus gericht op de Amerikaanse regio. De eerste was compleet met de SJ1056 TH die van de band kwam. Fase twee, die al is gestart, zal 45.500 vierkante meter extra ruimte opleveren.

Skyjack-president Ken McDougall zei: “Vóór Covid verlegden we de grenzen van onze Canadese fabrieken zo ver dat we simpelweg geen ruimte meer hadden. De pandemie bracht een nieuwe reeks uitdagingen met zich mee die de noodzaak benadrukten om de toeleveringsketen en logistieke structuren opnieuw te bekijken met het oog op meer lokalisatie.”

In de beginfase van de ontwikkeling was er een toename in fabricage en verticale integratie in de Canadese fabrieken van het bedrijf. Door deze veranderingen zal de nadruk komen te liggen op de productie van verticale mastgieken en elektrische plaat- en RT-scharen, terwijl verreikers en gieken naar de nieuwe fabriek in Mexico verhuizen.

Skyjack zal de Canadese fabrieken ook ontwikkelen als een innovatiehub met een verbeterde geavanceerde technische structuur en de coördinatie van ontwerp- en ontwikkelingsactiviteiten binnen de regionale structuur van het bedrijf, die nu bestaat uit drie regionale business units: Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië-Pacific. .

“Het is een spannende tijd voor onze Canadese fabrieken”, zei hij. “Onze plannen vragen om een aanzienlijke toename van het personeelsbestand en een positieve verandering naarmate we verticale integraties en een verbeterde werkomgeving ontwikkelen.”

Eerder vorig jaar kondigde Skyjack de intentie aan om productiefaciliteiten in China te openen, bestaande uit twee fasen. De eerste units rolden in september van de productielijn en markeerden de voltooiing van fase één, waarin een faciliteit van 3.525 vierkante meter werd gebruikt met de hulp van Linamar, het moederbedrijf van Skyjack. De fabriek – gevestigd in Tianjin – richtte zich aanvankelijk op de kleinere elektrische platenschaar van het bedrijf. In fase 2, die in oktober 2022 werd gelanceerd met een baanbrekende ceremonie, zal een greenfield-faciliteit worden ontwikkeld met 37.200 vierkante meter en zal zich richten op plaatscharen en gieken met output die levert aan de regio’s Azië-Pacific en Australië. Deze nieuwe faciliteit zal naar verwachting in het derde kwartaal in productie gaan.

“We hebben de Chinese markt al een tijdje op het oog”, zegt McDougall. “De sleutel tot succes hier is het vermogen om zich aan de regio te binden en dat betekent op zijn beurt een aanwezigheid in de productie op de markt. We hebben het geluk gehad om op korte termijn te kunnen profiteren van de bestaande infrastructuur van ons moederbedrijf en we richten ons nu op het opbouwen van verkoop- en distributienetwerken.”

In 2022 werd ook de productie in Europa verhoogd met de uitbreiding in Oros, Hongarije. De faciliteit biedt 10.500 vierkante meter ruimte. De productie van de nieuwe SJ45 AJ & SJ60 AJ knikarmhoogwerkers is gestart in oktober 2022 en de fabriek is bestemd om knikarmhoogwerkers, telescopische hoogwerkers, elektrische platen en compacte RT-scharen te leveren aan Europa.

“2022 was een druk jaar en het is geweldig om te zien hoe ons wereldwijde team zo snel zoveel heeft bereikt. 2023 wordt nog spannender als deze capaciteit in gebruik wordt genomen. Dit en een aantal opwindende nieuwe producten later in 2023 zullen er een memorabel jaar van maken!”

Overig nieuws