Terex splitst Crane-activiteiten

Terex gaat zijn Cranes-activiteiten herstructureren in twee aparte operaties, Terex Tower Cranes en Terex Rough Terrain Cranes.

Terex Tower Cranes zal worden beheerd door algemeen directeur Marco Gentilini, met Flat Top, Luffing Jib, Hammerhead en Self-Erecting torenkranen geproduceerd in de fabriek in Fontanafredda, in het noordoosten van Italië. Om zijn activiteiten op het gebied van zelfoprichtende torenkranen uit te breiden, heeft het bedrijf Nicola Castenetto aangesteld om de productontwikkeling, strategische planning, verkoop en aftersalesfuncties voor zelfoprichtende kranen te leiden in een nieuwe speciale productiefaciliteit die de capaciteit zal uitbreiden.

Marco Gentilini

Gentilini zei: “Nicola werkt al 15 jaar bij ons en is bij uitstek geschikt om de relatie met onze bestaande partners te versterken en tegelijkertijd nieuwe markten te openen, landen waar zelfoprichtende kranen in het verleden niet zo aanwezig waren. Commerciële expansie, in termen van nieuwe markten, kanaalontwikkeling en uitbreiding van ons distributienetwerk, is een belangrijk aandachtspunt. Naast de aanstelling van Nicola hebben we ook een toegewijd technisch team om de productontwikkeling te leiden, en een gloednieuwe faciliteit die zich zal concentreren op de productie van zelfoprichtende kranen. Het is een spannende tijd voor deze tak van ons bedrijf en deze investeringen laten zien dat we in het product geloven en ons inzetten om het te laten groeien.”

De Terex Rough Terrain Cranes-activiteiten zullen worden beheerd door algemeen directeur Giancarlo Montanari en zullen de RT- en nieuwe TRT-series omvatten die worden geproduceerd in de fabriek in Crespellano, Noord-Italië.

Montanari zei: “Fysiek gestationeerd zijn bij Crespellano en volledige verantwoordelijkheid hebben voor zowel de interne kant van de Terex Rough Terrain Cranes-activiteiten als de externe, klantgerichte kant zorgt ervoor dat er focus, continuïteit van toezicht, coördinatie en ondersteuning is in alle afdelingen. Tijdens mijn tijd tot nu toe bij Terex heb ik distributeurs en klanten kunnen ontmoeten; en het belangrijkste waar ze naar op zoek zijn, is prestatie. De kraan moet eenvoudig te gebruiken en te onderhouden zijn om hun productiviteit te maximaliseren. En zeker, ons TRT-assortiment met het nieuwe TEOS-besturingssysteem en T-Link-telematica voldoet aan al deze eisen. We weten dat we een uitstekend product hebben, dus onze prioriteit ligt bij het uitbreiden van onze marktaanwezigheid in landen waar ruwterreinkranen nog niet zo populair zijn. De ontwikkeling van ons distributienetwerk is ook een kritieke taak, en ten slotte het verbeteren van de productiecapaciteit bij Crespellano om aan de groeiende vraag te voldoen.”

Giancarlo Montanari

Terex Cranes maakt deel uit van de Terex Materials Processing-divisie, geleid door Kieran Hegarty, die eraan toevoegde: “We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe structuur elk bedrijf zal focussen op het versterken van hun individuele en unieke merken. Beide leiders hebben een schat aan ervaring en onze investeringen zullen hen ondersteunen bij het stimuleren van de groei en het succes op lange termijn van Terex Tower Cranes en Terex Rough Terrain Cranes. Wij zien veel potentieel voor Terex Torenkranen en Terex Ruwterreinkranen.

Omdat het twee totaal verschillende producten zijn, vervaardigd in twee onafhankelijke faciliteiten, is het logisch om ze te scheiden om meer focus en duidelijkheid te bieden. We hebben nieuwe merkidentiteiten voor Terex Tower Cranes en Terex Rough Terrain Cranes en elk bedrijf heeft nu zijn eigen individuele algemeen manager die onafhankelijke groeistrategieën zal uitvoeren – hun specifieke productportfolio verbreden en distributiepartners voor die producten wereldwijd uitbreiden, terwijl de ondersteuning voor hun distributie wordt verbeterd netwerk.”

Overig nieuws