Kalmar’s eerste elektrische zware heftruck

Innofreight Solutions heeft de allereerste Kalmar zware elektrische vorkheftruck met hoge capaciteit gekocht, de levering staat gepland voor het vierde kwartaal.

De elektrische machines zullen uiteindelijk de huidige Kalmar vloot van 60 diesel heftrucks van Innofreight vervangen. De zware vorkheftrucks van Kalmar bieden tot 33 ton hefvermogen bij een lastzwaartepunt van 1,2 meter tot een hoogte van vijf meter. Het apparaat heeft een elektrisch systeem van 670 volt, met een batterijpakket van 345 kW, goed voor maximaal 8,25 uur werk, maar door elke twee tot drie uur 15 tot 30 minuten op te laden, kan het batterijpakket opgeladen blijven om de klok rond te werken. Het totale gewicht is 43 ton.

Innofreight, opgericht in 2002, ontwikkelt modulaire treinwagonoplossingen voor een breed scala aan industrieën, waaronder pulp- en papierindustrie, landbouw en bouw. De apparatuur van het bedrijf is in gebruik in 20 Europese landen.

Managing director Peter Wanek-Pusset zei: “Als we ons doel willen bereiken om in 2040 koolstofneutraal te zijn, is het essentieel dat we nu beginnen onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Kalmar is een partner voor de lange termijn en een leider op het gebied van eco-efficiënte elektrische apparatuur, dus we zijn erg blij dat we dit initiatief samen met hen kunnen voortzetten.”

Overig nieuws