Uperio en Geda breiden samenwerking uit

De Duitse takelfabrikant Geda en het Franse internationale torenkraanverhuurbedrijf Uperio breiden hun samenwerking uit.

De samenwerking tussen de twee bedrijven, die tot dusver betrekking heeft op de kranen van de Geda 2 PK torenkraanmachinistentakel, werd aangekondigd in april 2018, daterend van vóór de merknaam Uperio. De twee bedrijven zijn nu overeengekomen om de verkoop- en verhuursamenwerking uit te breiden met Geda-transportplatforms.

Uperio kocht in 2021 zijn eerste Geda-transportplatforms voor zijn verhuurvloot om te voldoen aan een vereiste bij het enorme Fécamp offshore windmolenparkproject voor de kust van Normandië. Voor dat project werden in totaal 56 stuks van de 500 Z/ZP-transportplatforms van Geda geleverd. Elk heeft een maximale capaciteit van 850 kg met een liftsnelheid van 24 meter per minuut of vijf passagiers, tot 500.000, en een liftsnelheid van 12 meter per minuut. Een deel van die units is inmiddels uit de huurperiode en wordt nu te koop aangeboden op de tweedehandsmarkt.

Gezien de langetermijnprestaties en de groeiende vraag naar dergelijke platforms, begon Uperio met Geda te praten over het toevoegen ervan aan hun samenwerkingsovereenkomst.

Uperio beheert een wereldwijde vloot van ongeveer 2.000 torenkranen, met 700 werknemers verspreid over 32 locaties in acht landen: Frankrijk, België, het VK, Luxemburg, Nederland, Zweden, Duitsland en de VS.

Overig nieuws