Recordverkoop voor Euro Auctions

Toen Euro Auctions vorige maand zijn 25-jarig jubileum vierde, brak de verkoop in Leeds, VK, het vorige record van het bedrijf, met meer dan 6.000 kavels die ongeveer £ 60 miljoen opleverden.

Onder de verkochte artikelen bevonden zich een aantal relatief jonge verreikers. Het volgende geeft een indicatie van de prijzen die ze ophaalden.

De familie Keys organiseerde in 1998 hun eerste uitrustingsveiling in Dromore, Noord-Ierland, met 371 kavels, die werden verkocht voor een hamerprijs van bijna £ 1 miljoen. Nu, 25 jaar later, werden 6.171 kavels van 578 verkopers uit 28 landen verkocht aan 4.888 bieders uit 90 landen, voor een uiteindelijke hamerprijs van bijna £60 miljoen. De gemiddelde kavelwaarde was £ 9.624.

4.888 bieders registreerden zich om deel te nemen aan deze veiling, waarvan 84 procent online bood, maar met grondbieders en de kampvolgers die graag op elke veiling komen opdagen voor het geroezemoes van een ‘grote verkoop’, was het publiek op de dag één van de grootste Euro Auctions heeft gezien, met 20 procent van de bieders die zich voor het eerst bij Euro Auctions hebben geregistreerd, waarvan meer dan 15 procent ten minste één aankoop heeft gedaan.

Overig nieuws